Bloggblogg flytter til bedre adresse

03.okt.2005@ 19:26:36
Har du noen gang ved en feiltakelse skrevet www.bloggblogg.no? Jeg er helt enig i at dette er den logiske adressen for siden, så nå flytter vi dit. Meta-blogging på norsk blir dermed enklere å finne. Det er kjempefint om du oppdaterer lenkene og RSS-feeden dine. Gamle lenker til artikler vil fortsatt vil virke.


Skrevet av Tor Andre


Velkommen til Norges første Bloggforum

27.sep.2005@ 22:32:45
Jeg minner om at lørdag 1. oktober klokken 1300 markerer det første norske Bloggforumet. Programmet finnes i en annen artikkel, men jeg kan raskt nevne en paneldebatt om hvilken rolle blogging vil spille i fremtiden, et innslag om videoblogging/podkasting og markedsføring av din egen side.

Gå til egen artikkel for fullt program og informasjon om transport.

Arrangementskomitéen (Raymond Kristiansen og jeg) håper flest mulig har mulighet til å bidra til et interessant møte for de som leser og skriver blogger i Norge.

Skrevet av Tor Andre


Håndbok for cyber-dissidenter

25.sep.2005@ 00:26:17

Den annerkjente ytringsfrihetsorganisasjonen Reportere uten grenser (Reporters sans frontières, RSF) har skrevet en håndbok til hjelp for bloggere og andre som vil uttale seg anonymt på nettet. Det er mange som lever i land med undertrykkende regimer som ikke vil la sine innbyggere si sin mening, eller fortelle omverdenen om forholdene i landet, og det er disse denne boken er til for.

Boka ved navn “Handbook for bloggers and cyber-dissidents” er på 87 sider og forteller deg om hvordan du kan starte en blogg og hvordan du kan holde den mest mulig anonym. Kapittlene i boka går på alt fra det mest elementære som “Hva er en blogg?” og “Velge det beste verktøyet”, til “Hvordan blogge anonymt” og “Tekniske måter å omgå sensur”. Et kapittel er også satt av til å ta opp blogge-etikk. Men RSF har forstått at det ikke nytter om du uttaler deg aldri så fritt og fryktløst om ingen finner bloggen din og begynner å lese. Derfor har de også et kapittel om hvordan du kan sørge for at bloggen din blir plukket opp av søkemotorer og tips om hvordan gjøre bloggen lesverdig. I tilegg er det en seks personer fra seks forskjellige land som forteller om sine anonyme blogger.

Et interesant og gledelig aspekt ved denne boka er at den er delvis finansiert av den franske regjeringen.

[Via]

Skrevet av Børge


Bloggforum: En rikere bloggopplevelse

22.sep.2005@ 19:04:35
Under Bloggforum den 1. Oktober i Oslo vil vi ta for oss podkasting og videoblogging i en workshop som vil gi deg full oversikt over hvordan du med lite utstyr kan få din egen radiokanal eller videokanal på nettet. Blogging kan altså være mer enn bare tekst og bilder.

Podkasting er blitt meget populært de siste månedene, især etter at iTunes i versjon 4.9 ga deg muligheten til å abonnere på podkasts og få programmene automatisk levert til deg.

I Norge har ikke podcasting tatt helt av enda, men vi ser spede forsøk med det og nå har for eksempel både Kanal 24 og NRK begynt å podkaste enkelte sendinger. I tillegg har ITavisen sin egen ukentlige podkast.

I denne workshoppen vil Anders Brenna, som er podkastentusiast og har gjort noen eksperimenter på sin blogg gi en introduksjon til podcasting og hvordan du ved hjelp av små investeringer kan skaffe deg din egen "radiokanal" på nettet. En av fordelene til podkasting er at kan abonnere på dem ved hjelp av RSS og at du for eksempel kan la din mp3-spiller automatisk oppdateres med de siste podcastene fra hele verden. Men det er også mulig å enket lage podkasts selv, og det er dette som vil være fokuset i denne delen av workshoppen.

Videoblogging (eller video podkasting om du vil) er, overraskende nok, podkasting med video. I stedet for at du inkluderer en mp3-fil i din blogg kan du nå inkludere en videofilm. De fleste nyere stillbildekameraer har i tillegg en video-funksjon og da er det bare å oppgradere minnekortet og begynne å ta opp filmsnutter. I denne delen av workshoppen vil Raymond M. Kristiansen, som er en av Norges mest erfarne videobloggere, ta for seg metoder og tilnærmingsmåter. Hvordan kan du bruke videoblogging til å promotere ditt politiske parti, din speiderklubb eller dine personlige hobbyer? Kan videoblogging fungere som en demokratiserende faktor i Norge?

Workshoppen vil vare en time og vi håper at det kan bli nyttig for de som er interessert i en av disse nye teknlogiene. Husk å få med deg programmet og husk at Bloggforum er lørdag den 1. oktober.


Bloggforum: Skaffe og holde på lesere

15.sep.2005@ 20:55:19
En av to workshops på bloggforum 1. oktober vil dreie seg om hvordan du sprer budskapet på bloggen din ved å skaffe lesere og holde på dem. Vi vil diskutere det som i det private næringsliv ville bli kalt markedsføring og distribusjon.

Sekvensen ledes av Tor Andre Wigmostad, redaktør på bloggblogg. Spesielt invitert gjest vil være Bjørn Stærk, en av Norges mest erfarne bloggere. Sammen med deltagerne venter vi å få frem masse gode tips om hvordan du kan få flere til å lese og få dem til å diskutere innleggene dine.

Vi minner om at dette kun er ett av flere innslag på bloggforumet som vil bli arrangert på ettermiddagen i Oslo lørdag 1. oktober.

Skrevet av Tor Andre


Bloggforum: Er det makt i de bloggende hender?

08.sep.2005@ 21:17:35
1. oktober avholdes et åpent bloggforum i Oslo. Et av temaene er hvilken rolle blogging spiller og ville spille i samfunnsdebatten. Et panel på fire personer vil se på situasjonen i dag og hva som vil skje i årene fremover i Norge.

Fire spennende mennesker som har synspunkter på blogging fra forskjellige ståsteder har sagt ja til å komme:

Andres Giæver, mediakommentator i VG
Bente Kalsnes, community ansvarlig i Dagbladet
Rune Karlsen, statsviter som jobber med tema elektronisk demokrati
Morten Drægni, bloggende SV-politiker

Panelet vil kommentere blogging i samfunnsdebatten fra sitt ståsted, deretter åpner vi for en diskusjon med salen.

Vi minner om at dette kun er første post på et program som vil strekke seg over ettermiddagen lørdag 1. oktober. Alle bloggbloggs lesere er hjertlig velkommen!

Skrevet av Tor Andre


Program for norsk Bloggforum

13.aug.2005@ 20:14:18
Raymond og Tor Andre har nå avsluttet arbeidet med å sette sammen et program for et bloggforum i Oslo lørdag 1. oktober.
Arrangementet vil være i Karenslyst Allé 2  i Orkla bygget  (kart på lenken).

Transport:
Buss 20, 31 og 32

Trikk 10 og 13

Lokaltog

Bil: Kjør av på Bygdøylokket, der hvor Drammensveien/Bygdøy Allé møter E-18


Bruk kommentarfeltet for å komme med innspill og synspunkter. Fri entré.

1300 Velkomst

1315 Er det noen makt i de bloggende hender?
Bloggere som samfunnsaktør, hvilken rolle spiller de nå og vil de spille i fremtiden. Oppsummering av erfaringene fra valget.

Deltakere i panelet:

Andres Giæver, mediakommentator i VG
Bente Kalsnes, community ansvarlig i Dagbladet
Rune Karlsen, statsviter som jobber med tema elektronisk demokrati
Morten Drægni, bloggende SV-politiker

1400 Pause

1430 En rikere bloggopplevelse
Hvordan du og vennene dine kan få deres eget medieimperium for en tusenlapp
Bruk et bredt utvalg av medier (tekst, bilder, lyd, video)  for å skape et nettsted som vennegjengen og (kanskje enda flere) kan bruke for å utvikle en hobby, interesse, politisk sak eller miljø.
Ansvarlig: Raymond Kristiansen som er en profilert videoblogger. Spesielt invitert gjest: Anders Brenna.

1530 Pause

1545 Spre budskapet - grunnleggende markedsføring for bloggere
Millioner er interessert i bloggen din - hvis de visste hvor den var. Hvordan holde på leserne gjennom gode samtaler.
Ansvarlig: Tor Andre Wigmostad. Spesielt invitert gjest: Bjørn Stærk

1645 Pause

1700 Blogging i Norge - Hva nå?
Rafiq Charania fra Blogsoft, vår sponsor, snakker om sin visjon.
 www.blogsoft.net

1715 Pause

1730 Avsluttende diskusjon og oppsummering

1800 Vi tar en tur ut på byen for litt mat og noe å drikke.

Skrevet av Raymond og Tor Andre

Bloggforum er sponset av Blogsoft og IKT Norge

Bloggblogg med valg-extra!

11.aug.2005@ 19:46:48

Her på bloggblogg så har vi jo så langt konsentrert oss om selve bloggemediet, og vi har ikke tenkt å gi oss med det. Langt i fra, men i anledning valget som jo nå snart bare er en måned unna så har vi lyst til å bevege oss litt utenfor all metabloggingen. Vi er herved stolte av å kunne annonsere at bloggblogg kommer til å presentere ukentlige paneldiskusjoner fram mot 12 september, med oppstart rett over helgen. Litt avhengig av oppslutningen så er det mulig vi kommer til å trappe opp tempoet litt de siste fjorten dagene, vi får se.

Vi er foreløpig godt i gang med å sette sammen panelet, og de som er bekymret for at dette blir en intern bloggblogg-greie kan puste rolig ut. Med unntak av undertegnede som skal koordinere debatten og stille spørsmålene så er det kun en av oss i redaksjonen som skal bidra til synsingen på fast basis. Resten må antagelig nøye seg med å jobbe i kulissene.

Paneldeltagerene vil ellers bestå av et knippe bloggere, noen velkjente, andre ikke fullt så velkjente, og det er fortsatt et par ledige plasser hvis noen har et brennende ønske om å bidra. Send i såfall gjerne en mail til meg på hjortheblogg@gmail.com enten du nå vil være med selv, eller har forslag til gode kandidater. Det er også anledning til å komme med forslag til hvilke spørsmål vi skal ta opp på samme adresse.

Så er det bare å håpe at dette kan bidra til interessante diskusjoner også i kommentarfeltet. Vel møtt skal dere være.

 Skrevet av Hjorthen


Introduksjon til blogging

05.aug.2005@ 15:19:37

Østlandssendingen inviterte meg til å snakke om blogging i dag. Notatene til innslaget legger jeg like godt ut i en artikkel her. Hvis du kommer innom etter å ha hørt meg, får du lenkene til sidene jeg snakket om. En introduksjon til blogging var det uansett på tide å få opp.

Hvorfor er blogger interessante?

Tusenvis av mennesker kan delta i diskusjoner uten filter. Enten du lager din egen blogg eller skriver kommentarer på andres side, så teller din mening.
Blogger kan gå i dybden på eller behandle temaer som media ellers ikke tar opp. Mediabildet reflekteres selvsagt også blogger, men gjerne med en litt annen vinkling.

Hvor finner jeg blogger?

Norske bloggere oppdaterer følgende sider med informasjon om artikler de har skrevet:

Imperfektum
Nettdagbok

Sjekk også ut redaksjonsmedlemmene i høyrespalte og de bloggene vi har omtalt. Alle blogger har også en liste med sider de anbefaler. Så da er det bare å utforske!

Hvorfor skrive en blogg?

Deltakelse gjennom lesing og kommentarfeltet kan være spennende nok, men med en egen blogg er du din egen redaktør.
Å skrive artikler og delta i diskusjoner er glimrende skrivetrening hvor du umiddelbart får tilbakemelding fra leserne dine. Denne erfaringen er gull verdt, uansett hva du ønsker å gjøre senere.

Hvordan kan jeg starte en blogg?

Hovedpoenget med blogg er at det er langt enklere enn å lage andre internettsider. Denne siden er laget på www.abcblogg.no.
Ellers har bloggblogg omtalt motime.

Andre grunnleggende tips finner du i en serie om dagbokblogging i tre deler, en gjennomgang av forskjellige artikkelformater, bruk av kommentarfeltet og markedsføring av siden din. Det er også flere andre tips i artiklene på bloggblogg.

Flere tips kommer sikkert i kommentarfeltet.

Lykke til med blogglesing og eventuell skriving!

Skrevet av Tor Andre

Tillegg: Innslaget kan høres 6 minutter inn i sendingen 05.08 som startet klokken 1700. Intervjuet vil bli lagt ut på sidene til Østlandssendingen på mandag.


Når bloggere møtes

02.jul.2005@ 16:19:28

Forberedelser til et større bloggforum 1. oktober (inspirert av et svensk arrangement) er det mest konkrete resultatet av bloggtreffet i Oslo på onsdag.

Men som en del sa, det viktigste var å ta seg en øl og snakke med noen av de folkene vi har lest de siste månedene.

Raymond Kristiansen tok noen bilder av folkene rundt bordet: Bjørn Stærk, Paal Leveraas, Elise Conradi, Pål Hilmar Sollie, Stian Hopmark, Anders BrennaTor Andre Wigmostad og Rafiq Charania fra Blogsoft.

Tor Andre, Raymond, Elise og Pål Hilmar fungerer som redaksjonskomité for bloggtreffet 1. oktober. Underveis i arbeidet vil vi legge ut noe informasjon her, slik at alle får mulighet til å komme med innspill.

Skrevet av Tor Andre


Bloggtreff i Oslo

21.jun.2005@ 21:01:15

Alle bloggbloggs lesere er velkommen til å treffes på Bancorotto i Grensen 10, onsdag 29. juni kl. 19.00.

Benytt muligheten til å se hvem som skjuler seg bak navnene dere leser til daglig og utveksle tips med andre bloggere. Redaksjonen vil gjerne høre mer om hva dere vil lese om på siden vår. Dessuten vil vi gjerne benytte anledningen til å diskutere hvilke andre større prosjekter den norske bloggosfæren kan gå løs på.

Påmelding skjer i kommentarfeltet.

Skrevet av Tor Andre


Backscratching

01.jun.2005@ 19:47:52

Milbloggs Stian Hopmark fikk nylig kastet fokus på bloggen sin fra Startsidens Neste Klikk og Dagens Blogg-spalten til Paal Leveraas. Dette som en følge av at Hopmark selv tok kontakt for å få litt reklame. I følge Leveraas skrev Hopmark følgende:

Nå som jeg har fått noenlunde kontroll på bloggen min, og fått en ide om hvor jeg skal sparke, tenkte jeg å tipse deg, anonymt naturligvis, om mitt fortreffelige sted på nettet, for mer hyggelig omtale på Norskblogg. Men da jeg begynte å sjekke ut hvem som var blitt omtalt tidligere, ble jeg obs på at de fleste navnene stemte ganske godt overens med 'redaksjonen' i bloggblogg. (samt en del andre, for ikke å bli for fort avslørt for back-scratching?) Så da tipper jeg at jeg, og alle andre blogger der ute, kan glemme å håpe på besøk og omtale med det første, helt til dere er ferdige med å 'anmelde' hverandre ... Dette synes jeg det lukter det fisk av, må jeg si!

Fisk lukter ikke spesielt godt, så her er det kanskje på tide med litt selverkjennelse? Riktignok så ble de fleste av oss i bloggbloggredaksjonen omtalt av  Leveraas mens bloggbloggideen ikke var noe særlig mer enn et glimt i Tonjes øye. Den norske bloggosfæren er ikke større enn at det vel er naturlig at vi her i bloggblogg leser, kommenterer og linker til hverandre. I tillegg til at vi også vanker rundt på stort sett de samme bloggene som ikke er assosiert med bloggblogg. Det er jo dette som gjør bloggosfæren interessant å være en del av, dannelsen av nettverk, meningsbrytning, og dessuten en ikke ubetydelig sosial funksjon. Det er vel sånn det skal være det? Allikevel så har jeg ingen problemer med å forstå at noen nok føler at vi tar litt mye plass.

 

Jeg synes det har vært en fin utvikling på bloggefronten her i landet de siste månedene. Har vi i bloggblogg vært flinke nok til å speile det? Bør vi bli flinkere til å fokusere på et større spekter av norske blogger? Bør vi bli flinkere til å presentere nykommere? Bør vi slippe til flere folk her på bloggblogg, enten som bidragsytere eller som redaksjonsmedlemmer? Hvordan kan vi bli bedre, og hva kan vi gjøre for å videreutvikle den norske bloggosfæren?

 

Gi oss inn, eller gi oss innspill. Ordet er fritt!

 

Skrevet av Hjorthen


Boing Boing-skribent kommer til Norge

06.mai.2005@ 03:39:18
Cory Doctorow, forfatter, teknolog, Internett-personlighet, kjent representant for Electronic Frontier Foundation, og en av skribentene på den meget berømte bloggen Boing Boing, som ligger øverst på Technorati: Top 100-lista med hele 21.933 linker fra 14.148 forskjellige kilder, kommer snart til Norge. Mandag 9. mai kl. 19.00 skal han holde et foredrag om "The Economics of Openness" på BI Senter for Lederutdanning (Gamle Sjømannsskolen) i Oslo.

Dette er virkelig en stor begivenhet, og siden foredraget er gratis vil jeg anbefale alle som har mulighet til det til å ta turen innom! Mer informasjon om foredraget, om hvorfor du bør få det med deg, og om påmelding finner du på nettsiden til Polyteknisk forenings gruppe for informasjonsteknologi. Der finner du også link til et kart som viser deg veien.

Skrevet av børge

Endringer i redaksjonen

18.apr.2005@ 20:38:44

Ida og Håvard har besluttet å tre ut av redaksjonen for å få bedre tid til å jobbe med sine egne blogger. Vi takker for innsatsen og ønsker dem lykke til videre med deres prosjekter!


Forklaring av kategoriene

27.mar.2005@ 13:18:00

Blogginnhold - Om å skrive og lage innholdet i en blogg.
Bloggpresentasjon - Alt rundt, som verktøy, programmering og design.
Fenomenet blogging - Om hva blogging er, kan være og hvordan det påvirker verden.
Fra redaksjonen - Informasjon om hvordan Bloggblogg fungerer og meldinger fra folkene som jobber med den.
Interessante blogger - Pekere deg i retning av hva som skjer andre steder i bloggesfæren.
Nyheter - Alt om hva som skjer med blogging ute i verden.

 

Skrevet av Tor Andre


Redaksjonen for bloggblogg

26.mar.2005@ 18:12:33

Hvem er disse staute, norske ungdommene som har tatt initiativ til bloggblogg? Under følger en kort presentasjon av redaksjonen med lenker til hva de gjør på egen hånd.

 • Tor Andre er en evig optimist som var overbevist om at masse mennesker ville være interessert i å lese om blogging og bidra i redaksjonen til en gruppeblogg. Så langt har i hvert fall det siste vist seg å være korrekt.
 • Tonje har vært aktiv i arbeidet med å starte opp Bloggblogg, både ved sitt kamprop for ambisiøs blogging og forberedelsene til å sette opp siden.
 • Børge forteller om livet på sin egen hjemmeside. I redaksjonen er han ikke redd for å ta initiativ, med klare meninger om teknologi, verktøy og design.
 • Elise, eller Oslo girl som hun er kjent som, er redaksjons nyhetshund med laserblikk på meldinger om mediet vi skriver om.
 • Kirsebæret er vår utskremte reporter som skaffer portrettintervjuer av norske bloggere.
 • Hjorthen uttaler seg om det meste og vil bidra med sine meninger på siden.
 • Norvegia er aktiv med det hemmelige ‘svenskeprosjektet’.
 • Raymond er Venstremann og veldig opptatt av video-blogging. Han jobber også for BlogSoft
 • Anders Brenna er nyeste redaksjonsmedlem i bloggblogg. Han har stor kunskap om næringslivet, og deler gjerne denne kunskapen, sammen med sine tanker om blogging.
 • Pål er hjernen bak den fryktede Norskbloggen, i tillegg har han sin egen hjemmeside.

Tidligere redaksjonsmedlemmer:

 • Håvard står på ett hundre og ti prosent.
 • Ida forteller om livet sitt på Filter.

Oppdatert 21.06.05


Visjon for Bloggblogg

26.mar.2005@ 18:01:13

Ny teknologi skaper nye måter å kommunisere på. Bloggblogg ønsker å være ambisiøs på vegne av blogging som medium. Vi vil formidle informasjon om dette og bidra til debatt.

 

Blogging begynner å bli en etablert genre med visse forventinger. De interessante bidragene utmerker seg ved å utnytte konvensjonene til fulle eller ved å bryte dem på kreative måter. Begge deler bringer mediet videre.

 

Blogging spiller en viktig rolle på internett på tre måter:

 • Skribenten trener sin evne til kritisk sans og kommunikasjon ved å publisere. En blogger med en leser; seg selv, bidrar gjennom sin personlige utvikling til en bedre samfunnsdebatt.
 • Grupper bestående av en eller flere blogger leser og kommenterer hverandre. På den måten skaper man lommer av debatt utenfor de etablerte media.
 • Bloggosfæren, en større samling bloggere, debatterer en sak som bringer frem poenger og informasjon som ikke er tilstrekkelig belyst andre steder i samfunnet.

 

Bloggblogg er drevet av bloggere for bloggere, Vi ønsker å favne både dem som skriver for seg selv, for en gruppe kjente eller for å nå et større publikum. I tillegg til de vanlige kanalene for å gi tilbakemeldinger, ønsker vi folk velkommen til å bidra med artikler, eventuelt å bli med i redaksjonen.

 

Vi oppfordrer til frisk debatt rundt artiklene våre. Redaksjonen har en ting felles: Troen på utveksling av kunnskap og synspunkter. Det bidrar til at vi alle får mer igjen for å blogge.

 

Skrevet av Tor Andre


hits