Hjorthetråkk

30.mar.2005 @ 16:06:59

Få andre bloggere oppdaterer så ofte som Hjorthen, har like mye fornuftig på hjertet, og har like god evne til å si det. Og beskjeden er han også...

 

Navn: Arne Hjorth Johansen
Bloggurl: http://hjorthen.blogspot.com/
Bosted: Florø
Alder: 29 og noen måneder

 

Hva gjør du når du ikke blogger?

Jobber som nattevakt annenhver uke, den andre uka er jeg familiefar og blogger på heltid. Bare avbrutt av litt jobbing som billettør på den lokale kinoen.

 

Hvor lenge har du blogget?

Siden slutten av August 2004. Litt over et halvt år med andre ord.

 

Hva var det som fikk deg til å begynne?

For mye fritid og et påtrengende formidlingsbehov

 

Har du en plan eller et mål?

Jepp, få nettene til å gå litt fortere.

 

Hva er dine motiver for å blogge?

For meg er egentlig blogging nesten en sosial greie, jeg har vært en ganske aktiv deltager på forskjellige diskusjonsforum og bloggen var vel i utgangspunktet ment som et sted hvor jeg kunne skrive om ting som var off-topic på forumet. Etter hvert så har jeg jo fått flere lesere enn kjernen fra disse diskusjonsforumene og gjennom gjensidig lesning og kommentering med andre blogger så har det blitt er lite og løst forbundet sosialt nettverk. Det passer meg i grunnen ganske godt. Ellers så er jo blogging en fin måte å teste ut egne tanker og meninger på. Utfordre seg selv, og i beste fall kan jeg kanskje utfordre andres meninger også av og til?

 

Hva skriver du om?

Alt som måtte falle meg inn.

 

Har du et fokus eller et tema?

Fokus er oppskrytt. Bloggen min er egentlig mer av en nettdagbok enn en politisk blogg. Jeg er bare tilfeldigvis ganske opptatt av politikk, samfunn, krig og fred og sånt.

 

Når, hvor ofte og hvordan skriver du?

Løftet mitt når jeg startet opp var at jeg skulle forsøke å mene noe hver eneste dag. Det har jeg kanskje ikke klart, men skrive noe hver dag har jeg gjort med bare noen få hederlige unntak.

 

Hvordan finner du inspirasjon?

Nyheter, litteratur, andre blogger, dagliglivet. Det har nesten blitt sånn at alt jeg opplever gjør jeg med en liten stemme i bakhodet som spør meg om dette kan bli noe å blogge om.

 

Hva får du ut av bloggingen?

Det holder meg skjerpet når jeg leser aviser eller ser på TV. Bidrar så absolutt til å bevisstgjøre meg i forhold til samfunnet rundt meg.


Hva slags forhold har du til anonymisering? Hvor ærlig er du, hvor setter du grensen mellom å være personlig og privat? Hvor mye tør du å fortelle?

Jeg er ærlig, ingen grunn til å ha blogg for å juge, men jeg har områder som er for private til å skrive om dem. Tror kanskje ikke jeg er urovekkende personlig heller, unntatt da i meningene mine, men det er jo greit. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å holde meg anonym, men i starten så visste jo uansett så godt som alle hvem jeg var så det kokte liksom bort i kålen. Jeg har stor forståelse for dem som ønsker å blogge anonymt. Det er nok av gærninger der ute.

 

Hvorfor har du valgt akkurat ditt utseende på bloggen?

Som kløne på alt som har med HTML og CSS og lignende greske betegnelser så ble det bare til at jeg valgte en standard løsning fra Blogger.com. Denne har jeg riktignok modifisert bitte litt, men det er ikke egentlig noen bevisste tanker bak valget.

 

Hvordan tenker du om design og brukervennlighet?

Design er for pyser.

 

Hvordan forholder du deg til leseren? Hvor viktig er besøkstall og kommentarer?

Jeg forholder meg ikke så mye til leseren i det jeg skriver tror jeg. Der bare harver jeg i vei og føler meg såpass trygg på at mine evner som skribent er gode nok til at folk ihvertfall ikke synes det er kjedelig. Imidlertid så må jeg innrømme at besøkstelleren virkelig får frem narcissisten i meg. Jeg er nok innom noen ganger daglig for å se hvor mange som har vært innom, og ikke minst hvor de kommer fra. Litt patetisk egentlig. Samtidig er det naturligvis kjekt å se at folk er innom og leser og at det er mange som er innom daglig og enda oftere. Kjekt er det også når folk linker til meg, siden jeg antar det betyr at de mener jeg er verdt å lese, og kommentarer er naturligvis det kjekkeste av alt. Særlig når de er enige med meg

 

Har du noen favorittblogger? Hvilke?

Du finner dem i linkerekka på bloggen min, folk begynner jo å bli så lei av den gjensidige ryggdaskingen vår nå at det kanskje er like greit å la være med å fremheve noen?

Jasså, så du insisterer? I såfall må jeg nok en gang peke på Drusilla og http://dagensondekvinner.blogspot.com/. Hun er fokusert, poengtert og skriver som fandens oldemor. Eneste jeg savner er enda hyppigere oppdateringer.

 

Skrevet av Kirsebæret


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=64439
hits