Splittelse i miljøet for dagbok-portaler

29.mar.2005 @ 18:20:07

I løpet av påsken skjedde det et lite opprør blant bloggerne i Norge. Etter at Nettdagbok ikke godtok bloggen ’Hvis jeg var Beathe’, kastet Marielle og 7rond seg raskt rundt for å lage alternativet Imperfektum.net.

 

Idéen bak begge sidene er å være en portal for aktive dagbøker og blogger. Lesere som er nysgjerrig kan forsyne seg av en buffet av forskjellige innfallsvinkler til mediet. Skribenter kan informere leserne sine om oppdateringer. Når du har funnet noe interessant fungerer nok webfeed bedre for å holde seg oppdatert, men Imperfektum.net og Nettdagbok.no er et effektivt torv hvor bloggere kan fallby varene sine og nysgjerrige kan shoppe dagbøker.

 

Lexidh (med teknisk hjelp fra Solis) overtok skuta på Nettdagbok tidligere i år etter at de forrige drifterne av siden kastet inn håndkleet. Fokuset er som navnet tilsier, på nettdagbøker, men de ønsker å utvikle seg videre.

 

”Meningen med nettdagbok.no var å få samlet nettdagbøker så det var lettere å finne nye og ha oversikten over når yndlingsdagbøkene blir oppdatert,” forteller Lexidh. ”Derfor har vi tjenester også for folk som ikke skriver selv, bare følger med på nettdagbøker.

 

”I bunn og grunn er nettdagbok laget for både de som skriver og leser dagbøker på norsk. I fremtiden håper vi på å få med oss hjelp til videreutvikling av tjenesten slik at vi også åpner for temablogger.”

 

Rett før påske ble bloggen ’Hvis jeg var Beathe’ ikke godkjent på Nettdagbok fordi den var fiktiv, ikke skrevet av en virkelig person. Dette utløste mye diskusjon og den alternative tjenesten Imperfektum.net ble opprettet.

 

”Vi laget siden for alle som ville ha et alternativ til nettdagbok.no”, forteller Marielle. ”Vi har dog merket oss at vi har fått en del av de ’voksne’ brukerne, altså de brukerne som ikke kun skriver om trivielle ting (for eksempel hva de spiste til middag).

 

”Jeg er litt usikker på hvilken rolle den spiller i det hele tatt, men det virker som om den har fått en del oppmerksomhet allerede (siden har ikke eksistert i mer enn en knapp uke). Vi håper at den vil bety noe for blogge-Norge i fremtiden, og at den vil fortsette å være et godt alternativ for dem som vil vise frem bloggen sin. Siden kommer nok til å bli utviklet videre etterhvert, og vi håper at den kan bli enda bedre.”

 

Miljøet for dagbøker og blogger er ikke så veldig stort enda, men Lexidh har stor tro på mediet: ”Om ett år har vi forhåpentligvis ett større miljø, med flere bloggere/dagbokskrivere i alle sjangre. Om fem år, hvem vet. Se tilbake for fem år siden, hvor mange av oss hadde dagbok/blogg da?”

 

Splittelsen av portaler er litt synd med et så lite miljø, men det er også godt å ha alternativer. Bloggblogg vil følge utviklingen av begge tjenesten nærmere i tiden fremover.

 

Skrevet av Tor Andre


Kommentarer:
Postet av: Willy

Min blogg ble heller ikke akseptert på nettdagbok.no, med begrunnelse at rene temablogger ikke får plass. Jeg ser på Imperfektum.net som et spennende alternativ, og skal følge med dem fremover.

30.mar.2005 @ 08:16:01
E-post: willy@willy.no
URL: http://blog.willy.no
Postet av: Elfrid

Imperfektum.net kommer som kallet. Det norske bloggmiljøet trenger alternativer. Det er ikke opp til enkelte sider å bestemme den nøyaktige definisjonen på en blogg. "Hvis jeg var Beate" er desutten et friskt innlegg i en bloggverden som til daglig er invadert av folk som finner det greit å skrive for meget om hva de spiste til middag.

10.apr.2005 @ 05:03:19
URL: http://home.no.net/drygt

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=64225
hits