Motime.com som bloggverktøy.

28.mai.2005 @ 19:44:26

Jeg er blitt bedt om å skrive noen ord om bloggverktøyet Motime.com, for bruk i en planlagt artikkel om ulike slike verktøy.

 

For å ta det viktigste først: Stabilitet. Siden starten av norvegiabloggen i november 2004 har det enda ikke hendt at jeg har vært utestengt fra å skrive eller redigere når det passer meg, og jeg har heller aldri mistet noe, hverken fra arkivet eller under innlegging av nytt stoff.

 

Motime har valgfri WYSIWYG-redigering av stoff (ser ut som det blir mens du redigerer) eller HTML-kodevisning i redigeringsvinduet. Motime har ikke bildeopplasting eller lagringsplass for bilder, men ligger bildet allerede ute på nettet, har man mange og lettfattelige muligheter for redigering, plassering, størrelse, ramme etc for bildet.

 

Motime har i løpet av tiden siden november fått støtte for RSS og ATOM, til stor glede for XML- og feedreader-entusiaster. Mange av treffene på norvegia kommer nå nettopp fra slike XML-lesere og fra bokmerker.

 

Motime støtter imidlertid ikke PING fra selve verktøyet. Dette begrunner de med at PING, eller i alle fall trackback, er en omstridt "standard", der ekspertene ikke er entydige på om dette er bra eller dårlig for bloggosfæren.

 

Motime har også i halvårsperioden innført tags, eller nøkkelord, som man selv kan etablere for artiklene, og senere krysse av i bokser under innlegging/redigering av artikler. Disse taggene listes i margen på bloggen, og klikk på en av disse henter opp en seksjon av bloggen med alle artikler som er tildelt dette nøkkelordet.

 

Du kan ha ett eller flere (eller ingen) nøkkelord for hver artikkel, og det er slik sett veldig fritt. Foreløpig kan man imidlertid kun lage nøkkelord uten sære norske vokaler. Taggene er heller ikke knyttet til tjenester som Technorati, som også har taggsystem.

 

Kommentering: Jeg valgte å åpne for kommentarer på bloggen etter noen måneders prøvetid, og her kan man altså velge mellom ingen kommentarer, frie kommentarer og kun registrerte (på Motime) kommentatorer. De fleste kommenterer som "Unlogged visitors", men det er mulig å både legge igjen mail, url og å registrere seg som kommentator og bli husket av systemet fra gang til gang.

 

Motime lar deg vise frem de 5 siste kommentarene i en av margene på bloggen. Dette er kanskje litt lite, og både navn og overskrifter forkortes litt for mye i disse listingene.

 

Jevnt over vil jeg vel si at Motime er et dugandes verktøy, uten særlige problemer hverken ved redigering eller med norske tegn. Med litt HTML-kjennskap kan man enkelt flytte rundt på og legge til margelementer, døpe om Archive til Arkiv etc.

 

Savner kanskje dette fra Blogger med å bruke ord fra overskriften som URL for bloggartikkelen, slik at en link ute på nettet blir mer informativ og mindre kryptisk. Men både dette og andre problemer kan man kontakte utviklerne om, og disse er både vennlige, hjelpsomme og serviceinnstilte.

 

Skrevet av norvegia


Kommentarer:
Postet av: Knut Albert Solem

Jeg er enig at dette fungerer greit. Jeg kombinerer med photobucket (der jeg vel snart fyller opp min gratiskapasitet) der jeg lagrer bildene mine, og da går det kjapt og problemfritt å legge ut stoff. Det er også greit og gratis å registrere seg, så det går jo an å prøve det ut?

01.jun.2005 @ 14:53:16
E-post: knutalbert@gmail.com
URL: http://beerblog.motime.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=89350
hits