Stærkest i klassen

27.mar.2005 @ 13:28:20

De fleste av oss bloggere har hørt om Bjørn Stærk. Han er Norges mest kjente og markante blogger.

 

For kort tid tilbake kunne man lese om ham i Dagbladet, da han hadde avslørt dårlig kildekritikk i en av Dagsavisens artikler. Dette var nok en aldri så liten seier for Bjørn, se bare her hva han svarte om sitt eget forhold til blogging:

 

Navn: Bjørn Stærk
Bloggurl: http://blog.bearstrong.net
Bosted: Oslo
Alder: 26

 

Hva gjør du når du ikke blogger?

Jeg jobber som programmerer hos Software Innovation.

 

Hvor lenge har du blogget? Hva var det som fikk deg til å begynne?

Jeg startet opp en blogg i Februar 2001, men jeg ble snart lei av den og la den ned. Det som fikk meg til å begynne igjen var terrorangrepet 11. September, som gjorde at jeg ble nysgjerrig på hva det egentlig var som foregikk der ute. Så jeg startet med å grave litt i Islamistisk terror, og skrev om det og krigen mot terror den første tiden. Derav begrepet "warblog", som ble brukt om min og andre blogger på den tiden.

 

Har du en plan eller et mål?

Aller viktigst: Å skrive om ting som interesserer meg. Det er alt som egentlig betyr noe, muligheten til å skrive jevnlig og få feedback på det - noe som ville vært nesten umulig for en ikke-profesjonell skribent før internett. Ellers har jeg også en liten plan om å undergrave de etablerte mediene i Norge. ;) Ikke alene, men ved å være med på å bygge opp en norsk bloggverden. Jeg har stor tro på hva en haug med uavhengige amatører kan få til med de hjelpemidlene vi har i dag. Minimum å være et forum for bredere og mer spennende debatter enn de etablerte mediene får til, og etter hvert også bli en del av den norske medievirkeligheten, med en flytende overgang mellom helprofesjonelle, halvprofesjonelle og amatører. Norske aviser i dag er ensrettete og de gjør deg dummere, artikkel for artikkel. Det er utvilsomt mange som synes dette er helt greit, men det er mange nok som ikke synes det til at bloggere og andre amatører kan bygge noe mye bedre på nettet.

 

Hva er dine motiver for å blogge?

Det er gøy å skrive. Jeg er en sånn fyr som må skrive om noe med jevne mellomrom. Det har jeg gjort i forskjellig former (BBS'er, webforum) i ganske nøyaktig 10 år, men jeg tror blogging er det mediet som passer meg best.

 

Hva skriver du om? Har du et fokus eller et tema?

Tja, jeg skriver politikk, medier, krig, fred og religion og sånn. Bortsett fra religion, da. Noen ting trigger skrivemodusen, andre gjør det ikke.

 

Når, hvor ofte og hvordan skriver du?

Nå for tiden ca to ganger i uka. Skrev oftere før, men da hadde jeg ganske kjedelige oppgaver på jobben, så jeg hadde også et større overskudd av kreativitet til å skrive.

 

Hvordan finner du inspirasjon?

Jeg har funnet ut at det ikke er noe poeng å lete etter inspirasjon, (i alle fall for meg som ikke får en sint redaktør på tråden når jeg ikke skriver noe på et par uker). Før eller siden finner
inspirasjonen meg, og da sitter jeg klar med tastaturet.

 

Hva får du ut av bloggingen?

Først og fremst får jeg utløp for skrivetrangen. Den er sterk. I tillegg er det gøy å være med på noe så spennende fra starten av.

 

Hva slags forhold har du til anonymisering? Hvor ærlig er du, hvor setter du grensen mellom å være personlig og privat? Hvor mye tør du å fortelle?

Jeg har lite å fortelle om privatlivet mitt. Da er det i så fall noe som har betydning for noe annet jeg skriver om.

 

Hvorfor har du valgt akkurat ditt utseende på bloggen?

Nei si det? Banneret er meg, uten at jeg helt vet hvordan. Har byttet det ut et par ganger, og hver gang har det symbolisert en ny retning for bloggen.

 

Hvordan tenker du om design og brukervennlighet?

Design er viktig for meg. Det er mange ting som kan jage folk vekk fra en blogg, og gyselige farger er en av dem. Så jeg går for noe som er klart og enkelt.

 

Hvordan forholder du deg til leseren? Hvor viktig er besøkstall og kommentarer?

Kommentarer er viktigere for meg enn besøkstall. Synes det er gøy å skrive og bli lest, men vel så gøy å diskutere det jeg skriver etterpå. Hvordan kan jeg ellers vite at jeg ikke har oversett noe, hvis jeg bare skriver og skriver og ikke får svar? Det er også et av de store problemene med tradisjonelle medier, at journalistene egentlig ikke bryr seg om hva leserne mener. Dermed får de heller aldri muligheten til å rette på feilene de gjør. Første regel for blogging: Leserne dine er smartere enn du er.

 

Har du noen favorittblogger? Hvilke?

For tiden alle norske som skriver om politikk og medier - har lagt ut feeds fra disse på forsiden min. Document.no er den beste av dem. Det spennende er at mange av disse er ganske ferske. Det skjer mye i det politiske bloggemiljøet akkurat nå.

 

Skrevet av Kirsebæret


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=63801
hits