Pulsen på bloggebyen: Bondevik

27.aug.2005@ 21:07:43
Bloggebyen er i stadig vekst, flere og flere starter en blogg, og mediene er fortsatt med på kjøret. Det er fint, uten blogger, ingen bloggblogg. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men til tross for de mange nye husene rundt om i bloggebyens forskjellige strøk så blir det som regel til at jeg helst går på besøk til de gamle kjenningene i nabolaget. Hyggelig det, for all del, men tenk om det finnes en hel haug med andre bloggehus der ute som er vel så spennende? Flotte hus med innovative skribenteiere som kanskje hadde fortjent en mengde med lesere, hvis bare noen kunne oppdage dem?

Vel, håpet med bloggbloggs nye spalte, hvor vi tar pulsen på bloggebyen, er at det kan dukke opp noen slike ukjente godbiter innimellom. Ihvertfall ikke bare oss gamle travere. Vi får se. Her er ihvertfall konseptet jeg kommer til å prøve ut i noen fredager fremover:

Som de fleste av dere sikkert allerede vet så er Technorati en søkemotor for blogger. Den sorterer søkene etter tidspunkt for posting. Nyest først med andre ord. Hver fredag kommer vi her i bloggblogg til å bruke Technorati til å søke på et mer eller mindre tilfeldig valgt ord, aller helst et ord som er litt i vinden akkurat den uka, da får vi opp de nyeste postene med akkurat det ordet, så rapporterer vi hva vi finner. Spennende? Jeg håper det...

Det ordet som vi har valgt å starte dette eksperimentet med er "Bondevik", og her er det vi fant:

Først på lista dukker vår ærede redaktør opp med sin post: Teater i valgkamptider. En post som oppsummerer det politiske spillet mellom Carl I Hagen og Kjell Magne Bondevik i form av et teaterstykke i tre akter. Hvorvidt det ender opp som tragedie eller komedie gjenstår fortsatt å se.

Men vi vil ikke bare ha gamle travere, så vi ser videre til neste post på lista. Der møter vi heldigvis et nytt bekjentskap. Lille Nille lurer på om Bondevik er full siden han har vært ute og lovet lavere avgifter på sprit. Under visse forutsetninger. Lille Nille er 22 år, fra Oslo, singel og glad i sol sommer og deilige kvelder. Hun blogger ellers litt om SVs nye spill som ble lansert og trukket tilbake samme dag, om et kjedelig møte med a-Ha i Aftenposten, LO, Vidar Kleppe og hvorvidt Valgerd Svarstad Haugland kanskje kan være bittelittegranne bifil.

Neste på lista er Arves Tenkebox. Arve er fra Møre og Romsdal, og i disclaimeren på bloggen hans låter slik: " Jeg er for NATO og et sterkt FN men er mot EU og for et kongehus. Jeg er ikke brun, grønn, rød,lilla eller blå eller politisk aktiv for noe parti eller organisasjon. Men jeg mener at alle skal ha det bra i rike Norge!" I "Bondevikposten" skriver han om hvordan barnefattigdommen øker i Norge til tross for at Høybråten skulle "se på saken" for to år siden. Ellers så skriver han om ytringsfrihet, Rehman og Wikan. FrP og Innvandring, Inkluderende arbeidsliv og politikere som ikke forstår grasrota. Denne karen kan med andre ord være aktuell hvis vi noen gang finner på å gjenta valg-ekstra stuntet vårt her på bloggblogg?

Vi tar med et par treff til før vi gir oss. AstridAnker har blogget siden mai, og navnet på bloggen lover ihvertfall godt: Institutt for bedrevitenskap. Her funderer Astrid på hvorfor i all verden hun fant på at hun ville bli akademiker. Skulle hun ikke like gjerne droppe ut og forfølge drømmen om å bli fruktansvarlig på Meny? Hun skriver om GHB i Kebabkø, fylleangst og valgforvirring. Og altså Bondevik. Bondevikposten hennes er rett og slett en gåte, og jeg vil gjerne ha svaret på den. Nå!
Sånn går den:

"Du har det, jeg har det, Bondevik ER det, det er Hagen og! Paven har det, men bruker det ikke. Kongen har det ikke... Hva er det?"

Den siste bloggen vi omtaler i dagens gjennomgang går under navnet Dyben. Her handler det om kjønnsnøytrale ekteskap og bloggeren stiller et spørsmål til Bondevik og KrF:  Hva sier dere til et ungt homopar  som vil vente med å ha sex til ekteskapet, men ikke får lov til å gifte seg. Spør du meg så spør jeg deg. Andre poster på Dyben handler om plastposeforbud i India,  stor mangel på lærlingeplasser, forslag til et bilfritt Trondheim sentrum, og  et ønske om dyrere flybilletter.

Ja, fangsten ble altså fire blogger, som før dette var ukjente for meg, og en gammel traver. Det må jeg si meg fornøyd med. Om en uke slenger vi ut snøret igjen, hvem vet hva vi får da, i mellomtiden kan dere jo lese disse bloggene til øyet blir stort og vått?

Skrevet av Hjorthen

Neste: Bensinprisen

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=196433
hits