Olaug Nilssens forfatterblogg omtalt i Morgenbladet

26.mar.2005 @ 18:14:55

Nylig kom Olaug Nilssen ut med boken 'Hybrideleg sjølvgransking'. I den forbindelsen blir hun intervjuet av Morgenbladet. De spør blant annet om forholdet mellom bloggen hennes (Eit eige rom med utsikt) og resten av forfatterskapet:

 

"-Anser du bloggen som en del av forfatterskapet?

 

- Nja... Det som blir publisert på bloggen er stort sett nokså skisseaktige tekster. Men det har hendt at jeg har plukket opp blogg-poster og integrert dem i større skriveprosjekter. Slik sett foregår det en viss utveksling.

 

- Hvordan ville du ha reagert hvis bloggen ble lest opp mot bøkene dine - eller omvendt?

 

- Det ville nok ha vært litt ubehagelig. Av og til blir jeg kvalm ved tanken på hvor mye jeg utleverer meg i bloggen. Andre ganger føles det helt prima og bare gøy. Men det er vanskelig å vite hvor 'privat' jeg kan tillate meg å være. Jeg har sluttet å legge ut bilder av meg selv og vennene mine, for eksempel. Det kom til et punkt hvor kjæresten min ble stoppet av ukjente på gaten fordi jeg hadde publisert bilder av ham på bloggen. Det ble litt for drøyt.

 

- Men det hjelper vel mot ensomheten på skrivekammerset å at du får så mye direkte respons?

 

- Absolutt. Selv om jeg hater å få negativ kritikk; bloggen er en god skole i så måte. Det skumle er at man gjør seg så avhengig av blogg-leserne. Jeg blir helt ute av meg hvis ingen kommenterer det jeg skriver. Da tenker jeg automatisk at jeg er blitt slapp, at jeg er ute av form, at jeg må ta meg sammen og prestere noe skikkelig."

 

Skrevet av Tor Andre


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=63714
hits