Visjon for Bloggblogg

26.mar.2005@ 18:01:13

Ny teknologi skaper nye måter å kommunisere på. Bloggblogg ønsker å være ambisiøs på vegne av blogging som medium. Vi vil formidle informasjon om dette og bidra til debatt.

 

Blogging begynner å bli en etablert genre med visse forventinger. De interessante bidragene utmerker seg ved å utnytte konvensjonene til fulle eller ved å bryte dem på kreative måter. Begge deler bringer mediet videre.

 

Blogging spiller en viktig rolle på internett på tre måter:

  • Skribenten trener sin evne til kritisk sans og kommunikasjon ved å publisere. En blogger med en leser; seg selv, bidrar gjennom sin personlige utvikling til en bedre samfunnsdebatt.
  • Grupper bestående av en eller flere blogger leser og kommenterer hverandre. På den måten skaper man lommer av debatt utenfor de etablerte media.
  • Bloggosfæren, en større samling bloggere, debatterer en sak som bringer frem poenger og informasjon som ikke er tilstrekkelig belyst andre steder i samfunnet.

 

Bloggblogg er drevet av bloggere for bloggere, Vi ønsker å favne både dem som skriver for seg selv, for en gruppe kjente eller for å nå et større publikum. I tillegg til de vanlige kanalene for å gi tilbakemeldinger, ønsker vi folk velkommen til å bidra med artikler, eventuelt å bli med i redaksjonen.

 

Vi oppfordrer til frisk debatt rundt artiklene våre. Redaksjonen har en ting felles: Troen på utveksling av kunnskap og synspunkter. Det bidrar til at vi alle får mer igjen for å blogge.

 

Skrevet av Tor Andre


Kommentarer:
Postet av: Raymond M. Kristiansen

Hei,

Denne bloggen er en meget god ide; har tenkt på noe lignende selv flere ganger, men har ikke hatt overskuddet til å ta noe initiativ.

Jeg kunne godt tenke meg å komme med noen bidrag, dersom det er av interesse for dere.

Hvem er jeg? Jeg heter Raymond M. Kristiansen, jeg er 27, og jeg har blogget on and off i et par år. Den bloggen jeg har nå har jeg hatt siden desember i fjor.

Jeg er primært interessert i videoblogging, som er "blogging 2.0", og jeg jobber med dette sammen med en gjeng andre folk. Mer informasjon om videoblogging kan du få på http://www.videoblogging.info

Jeg blogger nå for det meste på engelsk fordi min målgruppe primært befinner seg i utlandet. Men jeg har interesse for å blogge på norsk også, og jeg kunne tenke meg å delta her.

Uansett hva dere mener, så er dette altså et glimrende initiativ, og jeg ser frem til å lese mer!

mvh
Raymond M. Kristiansen

28.mar.2005@ 13:49:20
E-post: raymondmk@gmail.com
URL: http://dltq.blogs.com
Postet av: Rafiq Charania

Jeg gleder meg til å se aktiviteten til denne bloggen både fra skribenter og kommentatorer.

28.mar.2005@ 14:15:59
E-post: rafiq@charania.no
Postet av: My

Noen som så Typisk Norsk på NRK i kveld (310305)? Ett av temaene var hangen til å formulere Visjoner, en tvangshandling som har smittet over fra næringslivet til offentlig sektor - og nå også til blogging. Blogblogs visjon er velsigna fri for pisspreik - men rap er det ikke...

31.mar.2005@ 21:17:28
Postet av: Tor Andre

Fri for pisspreik var vel viktigere enn å lage rap, så vi får vel være fornøyd med anmeldelsen av visjonen til Bloggblogg :o)

Var det Ingebrigth Steen-Jensen som var fremme igjen? Han har sunget nidviser mot visjoner i de samme organisasjonene som masseproduserer dem. Samtidig har sikkert tusenlappene flagret i hans retning.

Min holdning er: Kall det hva du vil, men det er alltid greit å bli enig om hva man vil før et dusin mennesker skal gjøre en jobb sammen. Vi brukte vel visjonen over for å finne ut om vi hadde omtrent samme holdning til blogging og hva vi ville med denne siden.

31.mar.2005@ 22:51:16
URL: http://www.typiskta.com
Postet av: Tor Andre

Hei Kristin,

Jeg strøk kommentarene dine siden du ba om at mail-adresse ikke ble offentliggjort. Alt du skriver inn på en kommentar blir offentliggjort, men du kan la være å skrive E-post.

Navnet på siden din blir rettet opp straks.

01.apr.2005@ 00:26:14
URL: http://www.typiskta.com
Postet av: i1277

Hei, bare et lite tips angående dette med mailadresse og kommentarer. Folk som meg (og kanskje Kristin) har ikke noe behov for å legge igjen mailadresse, men gjør det "automatisk" fordi vi forventer at det feltet må fylles ut (de fleste bloggsystemer krever nemlig per default at mailadresse må oppgis).

Samtidig er det en svært utbredt konvensjon at dersom man oppgir både mailadresse og URL, er det kun URL'en som vises. Mange som fyller ut begge felter gjør sannsynligvis dermed det i den tro at kun webadressen vises. Siden mange ikke ønsker at maildressen skal vises i klartekst, kan det være greit å holde seg til denne standarden.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=63709
Bloggblogg og andre blogger

En gruppe sentrale norske bloggere har gått sammen om å starte en gruppeblogg her på ABCblogg. Redaktør for bloggblogg er Tor Andre Wigmostad, og han beskriver følgende visjon for bloggblogg: "Ny teknologi skaper nye...

adm
01.apr.2005@ 10:06:48
hits