Vloggeren

23.sep.2005@ 19:38:52
De siste månedene har Raymond M. Kristiansen vært flittig omtalt i internasjonale medier. Han er svært aktiv i et verdensomspennende miljø for videoblogging. For å få tid til alt han holder på med har han en døgnrytme som om han bor i New York og en videoblogg hvor det meste går på engelsk.

Navn:
Raymond M. Kristiansen
Bloggurl:
  http://raymond.blogg.no (norsk) og http://dltq.org (engelsk)
Bosted:
Bergen
Alder:
27

Hva gjør du når du ikke blogger?
Leser blogger og videoblogger fra inn- og utland, går nattlige runder i Bergen, er aktiv i Unge Venstre og jobber i BlogSoft med - overraskelse - blogging.

Hvor lenge har du blogget?
Jeg har hatt flere blogger siden jeg lekte med LiveJournal i '99 men det var først i 2002 at jeg begynte å blogge seriøst på TakingITGlobal
 
Hva var det som fikk deg til å begynne?
Jeg ville holde kontakten med mine kontakter primært i utlandet. Jeg så blogging som en enkel måte å holde denne kontakten samtidig som jeg kunne utforske egne temaer og selvfølgelig også etterlate et spor av min hverdag for ettertiden.

Har du en plan eller et mål?
Bidra til å knytte sammen forskjellige grupper/subkulturer.

Hva er dine motiver for å blogge?
Dele mine tanker med andre, få skrivetrening, og ikke minst å ha muligheten for å huske saker senere. Det blir interessant om ti år å se hvordan jeg tenkte i dag. I og med at jeg faktisk jobber i et selskap som rådgir kunder i hvordan de kan blogge er det viktig at jeg også selv blogger og føler blogger-hverdagen på kroppen. Hvordan det er å blogge hvis systemet du bruker ikke fungerer, for eksempel. Så jeg har altså både en personlig glede av å blogge i tillegg til at det skjerper meg i forhold til jobben.  

Har du et fokus eller et tema?
Som regel blogger jeg om noe i skjæringspunktet mellom teknologi og politikk, da det er dette som egentlig interesserer meg mest. Noen ganger blir det også mer personlig, især på den engelske bloggen.

Når, hvor ofte og hvordan skriver du?
Jeg skriver når jeg finner noe interessant å skrive om og tror at dette kan være av nytte for andre. Siden jeg ikke bare skriver men også bruker video så blir det noen ganger rene stemningsbilder. Jeg eksperimenterer ofte med mediene og bruker tekst, video og lyd om hverandre.

Hvordan finner du inspirasjon?
Andre blogger og videoblogger, aviser, nettmedier, og det som skjer rundt meg.

Hva slags forhold har du til anonymisering? Hvor ærlig er du, hvor setter du grensen mellom å være personlig og privat?

Jeg er ganske ærlig, men avdekker egentlig lite av mitt privatliv.  

Hvorfor har du valgt akkurat ditt utseende på bloggen?

Jeg regner med at de fleste leser bloggen gjennom en RSS-leser og jeg tar følgelig ikke utseendet helt på alvor.

Hvordan tenker du om design og brukervennlighet?
Jeg er nok ganske sløv her - jeg bruker lite tid på design og brukervennlighet, og regner med at folk klarer å navigere siden. Især er DLTQ.org meget rotete og jeg bør vel snart bruke litt tid på å gjøre det mer oversiktlig. Ikke akkurat min sterke side :)

Hvordan forholder du deg til leseren? Hvor viktig er besøkstall og kommentarer?
Min målgruppe er mine venner og bekjente og det er dem jeg skriver til. Samtidig opplever jeg at mine sider nevnes i midtstrømsmedier og da kan det kanskje virke litt rart at jeg skriver/videoblogger som jeg gjør. 

Har du noen favorittblogger? Hvilke?
Jeg leser en god del blogger og liker dem av forskjellige grunner. Noen fordi de gir meg en god oversikt over ting som skjer, andre fordi de gir alternative syn på tilværelsen.
Et lite utvalg norske blogger jeg vil trekke frem er Hjorthen, Androida, tenke.no, Anders Brenna, jill/txt, Kirsebæret, Mandag Morgen og October.
Av utenlandske er det for eksempel Scoble, Brad Feld, Ross Mayfield, Ryanne Hodson og 29fragiledays.

Skrevet av Raymond

Kommentarer:
Postet av: Trond

Litt ære må det jo også tillegges denne karen for at han har klart å rekkrutert mange folk til å begynne å blogge. Undertegnede er eksempel på det.

29.sep.2005@ 01:40:23
URL: http://trond.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=247234
hits