Bloggforum: En rikere bloggopplevelse

22.sep.2005@ 19:04:35
Under Bloggforum den 1. Oktober i Oslo vil vi ta for oss podkasting og videoblogging i en workshop som vil gi deg full oversikt over hvordan du med lite utstyr kan få din egen radiokanal eller videokanal på nettet. Blogging kan altså være mer enn bare tekst og bilder.

Podkasting er blitt meget populært de siste månedene, især etter at iTunes i versjon 4.9 ga deg muligheten til å abonnere på podkasts og få programmene automatisk levert til deg.

I Norge har ikke podcasting tatt helt av enda, men vi ser spede forsøk med det og nå har for eksempel både Kanal 24 og NRK begynt å podkaste enkelte sendinger. I tillegg har ITavisen sin egen ukentlige podkast.

I denne workshoppen vil Anders Brenna, som er podkastentusiast og har gjort noen eksperimenter på sin blogg gi en introduksjon til podcasting og hvordan du ved hjelp av små investeringer kan skaffe deg din egen "radiokanal" på nettet. En av fordelene til podkasting er at kan abonnere på dem ved hjelp av RSS og at du for eksempel kan la din mp3-spiller automatisk oppdateres med de siste podcastene fra hele verden. Men det er også mulig å enket lage podkasts selv, og det er dette som vil være fokuset i denne delen av workshoppen.

Videoblogging (eller video podkasting om du vil) er, overraskende nok, podkasting med video. I stedet for at du inkluderer en mp3-fil i din blogg kan du nå inkludere en videofilm. De fleste nyere stillbildekameraer har i tillegg en video-funksjon og da er det bare å oppgradere minnekortet og begynne å ta opp filmsnutter. I denne delen av workshoppen vil Raymond M. Kristiansen, som er en av Norges mest erfarne videobloggere, ta for seg metoder og tilnærmingsmåter. Hvordan kan du bruke videoblogging til å promotere ditt politiske parti, din speiderklubb eller dine personlige hobbyer? Kan videoblogging fungere som en demokratiserende faktor i Norge?

Workshoppen vil vare en time og vi håper at det kan bli nyttig for de som er interessert i en av disse nye teknlogiene. Husk å få med deg programmet og husk at Bloggforum er lørdag den 1. oktober.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=247016
hits