Bloggerne mer opptatt av substans i valgkampen

20.aug.2005@ 22:05:55

Ukebrevet Mandag Morgen har i samarbeid med Observer Norge holdt oppsikt over 16 av de mest populære personlig bloggene i Norge med et politisk interessefelt, den første undersøkelsen i sitt slag, og det kan se ut som om bloggerne har en litt annen tilnærming til det politiske spillet enn det de etablerte mediene har. Valgkampspillet engasjerer ikke bloggerne i særlig grad, men er mer opptatt av substans skrives det.

Seniormedieanalytiker ved Observer Norge, Henrik Høidahl, sier til Mandag Morgen at undersøkelen tydelig viser  "at bloggerne er mer tematisk strukturert og opptatt av substans, mens de etablerte mediene i sommerukene har lagt vekt på det politiske spillet, regjeringsspørsmålet og alternativene".

For bloggerne så er det barn og familie som er det viktigste saksområdet, hele 39 prosent av alle sakene har falt under denne kategorien i undersøkelsesperioden, med skatter/avgifter, skole/utdanning og miljø på de nærmeste plassene. derimot så er de lite opptatt av helse, eldre og omsorg.

Undersøkelsen viser også at blogging virkelig har kommet inn på midtstrømsmedienes radar den siste tiden, men samtidig så har de norske bloggene fått liten oppmerksomhet og lite gjennomslag så langt. Det er først og fremst fra USA mediene henter sine eksempler når de snakker om bloggernes rolle som opinionsdannende, mediekritiske arenaer for debatt og kontroll.

Stipendiat Rune Karlsen ved institutt for samfunnsforskning sier til Mandag Morgen at "blogging er ennå på et tidlig stadium i Norge, og vi kan ikke allerede nå avgjøre om det kommer til å få stor betydning eller ikke. Fordi det er et nytt fenomen får blogging ganske mye oppmerksomhet i de tradisjonelle mediene. På den annen side bør man ikke gå i den fellen at man ignorerer norske bloggere. Da kan man miste muligheten til å forstå hvordan blogging kan være i ferd med å endre måten folk danner seg politiske meninger,"

I skrivende stund er artikkelen enda ikke lagt ut på Mandag Morgens nettsider. 

 Skrevet av Hjorthen


Kommentarer:
Postet av: Anonym

Jeg er veldig enig med Mandag Morgen. Enkelte bloggere er faktisk i stand til å gi mye bedre innblikk enn det riksmediene makter. Jeg syns blogger av unge partipolitikere i større grad skinner igjennom av den idealisme og de grunnverdier som i større grad enn enkeltsaker burde vært avgjørende for oss velgere.

Det er kanskje blåøyd, men jeg håper at blogging på sikt kan bidra til menneskeliggjøring av politikere, og at vi følgelig kanskje vil få bukt med noe av politikerforakten. Det er jo til syvende og sist de som styrer landet samme hva vi som forståsegpåere og bedrevitere måtte mene.

20.aug.2005@ 23:20:46
URL: http://inkognito.blogg.no/
Postet av: Harald, Oslo

> I skrivende stund er artikkelen enda ikke lagt ut på Mandag Morgens nettsider.

Er det derfor de heter Mandag Morgen? :D

Ah, the point that ceased to exist.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=186892
Valgkampspillet tenner ikke bloggerne

En alternativ form for politisk diskusjon og meningsdannelse gror nå frem i norsk offentlighet. Norske bloggere forholder seg til politikk på en annen måte enn de etablerte mediene. Dette viser den aller første undersøkelsen av blogging i Norge, gjennomfø...

Mandag Morgen Etterretninger
22.aug.2005@ 13:56:35
hits