Pulsen på bloggebyen: Regjeringsskifte

20.sep.2005@ 06:54:54
Da var spaserskoene på plass igjen, og siden sist vi gikk oss en runde så har det blitt klart at Norge vil få en ny regjering om ikke så veldig lenge. Det er vel derfor ikke så veldig overraskende at ordet vi kaster ut via Technorati denne gangen er nettopp "regjeringsskifte". Her er de ferskeste bloggene som bruker nettopp dette ordet:

Vi møter først en kar ved navn Olaf E.Roalkvam fra Flisa. Han kan vi vel kanskje få lov til å kalle en seniorblogger, pensjonert salgssjef som han titulerer seg, og bloggen hans har fått det litt trauste navnet. "Norsk politikk og politikere." I sin post fra den 16.9 skriver han ganske riktig om det forestående regjeringsskiftet, og Reiakvam spår likesågodt at samarbeidet mellom SV, AP og Sp vil bli svært så kortvarig:

- Allerede under regjeringsforhandlingene vil det spisse seg til. ET AP uten erfaring i å samarbeide med andre partier i regjering vil ventelig komme til å kjøre de to andre mot veggen på grunnlag av sin størrelse. SV vil bøye seg og bite i gresset for AP når det gjelder Barentshavet. SP vil nok tenke seg nøye om når forhandlingene starter. AP vil nok prøve å kjøpe SP med viktige statsrådposter etc. Dette kan ikke SP gå med på. Det kommer nye valg om 2 år. Dette vet Åslaug Haga meget vel. Ergo tror jeg ikke at den nye regjeringen er liv laga. SP kommer til å trekke seg ut av samarbeidet og etablere samtaler med KRF, Venstre og Høyre. Til sammen vil disse få 55 mandater. AP og SV sitter igjen med 76 mandater. Frp har sagt at de vil støtte et borgerlig regjeringsalternativ med en annen statsminister enn Kjell Magne Bondevik. De må vise at de nå holder ord. En mindretallsregjering bestående av SP, KRF, V og Høyre støttet av Frp, vil få 93 mandater bak seg i Stortinget. Dette kan komme til å skje snarere enn vi tror.

Alle andre kommentatorer har vel så langt ment at forhandlingene disse tre partiene er dømt til å lykkes, men det blir spennende å se om Reiakvam får rett. Bloggen hans er uansett et velkomment tilskudd til bloggebyen, og et tegn på at bloggefenomenet blir mer og mer mainstream. Kanskje?

Nummer to på lista er imidlertid en gammel kjenning. Der finner vi nemlig bloggen "Sosial-liberalistisk forum," og bak den bloggen finner vi Trond Wathne Tveiten, som er en aktiv politiker med tilhold i Venstre. I tillegg til andre verv, blant annet i Europabevegelsen. Trond er vel dermed en av dem som ikke er helt fornøyd med at det blir regjeringsskifte, hvis da ikke spådommen til Reiakvam slår til, men i posten som Technorati byr oss er han mer såret og vonbråten fordi Venstre ikke var  invitert til partilederdebatt i NRK:

- Det er klart at lederen for NRKs nyhetsavdeling har uttalt at hun ønsket seg et regjeringsskifte. Nå har hun fått det hun ønsket seg, men en slik ignorering av Venstre kan ikke fortsette. Hjelper det med noen epost- eller telefonaksjoner?

Tja, det vil vel bare tiden vise. Vi går videre til neste blogg mens vi venter.

Blodappelsiner mener jeg bestemt at jeg har vært borti før, men i hvilken sammenheng kan jeg ikke huske. Skribenten bak er ihvertfall åpenbart ikke på den sosial-liberale Trond W.Tveitens side:

- Jeg synes det er fint at vi har fått et regjeringsskifte, og håper vi aldri får flertall på borgerlig side i stortinget noen gang i framtiden, men jeg er likevel ikke fornøyd med resultatet. Den ideelle situasjonen i mine øyne hadde vært at RV kom seg inn, venstre ble sparka komplett ut. RV i vippeposisjon med andre ord. De som skulle vært vår garantist for en ekte “rød” politikk.

Men ellers så har ikke Blodappelsinene vært veldig opptatt av valget. Posten som Technorati kaster opp er faktisk bare en av to som, så vidt jeg kan se. omhandler dette temaet. Blodappelsiner er i grunnen en ganske typisk sånn derre "løst og fast" blogg, og et positivt bekjentskap. Vi hopper til fjerde på lista:

Her er nok en gammel kjenning, BLOGG; Rune Henning Johansen har jeg lest sporadisk ganske lenge, og det er det ingen grunn til at ikke flers skulle begynne med. I posten som gjør ham fortjent til å bli med i denne runden handler det om valgordningen, og det faktum som flere andre også har blogget om, at de borgerlige faktisk fikk flere stemmer enn de rød-grønne. Valget var allikevel ikke så helt urettferdig konkluderer Rune Henning med. Vi er i grunnen ganske enige i det.

Noe sier meg imidlertid at siste bloggen vi presenterer denne gangen ikke er helt på linje med Rune Henning i hvor rettferdig dette egentlig var:

- Tusen takk for at det rødgrønne alternativet vant valget. Nå venter det fire år der Gerd Liv Valla og alle pampene i LO skal styre landet, og det er nødt til å bli en suksess. Samtidig skal partiene SV og SP ha innflytelse i økonomi- og utenrikspolitikken, og dette er jo områder vi vet disse partiene innehar en enorm kompetanse. Nei dette blir moro dere. Fordi det var jo kjempebra at den forrige regjeringen ble kastet. Økonomisk gikk det elendig for Norge, nå får vi endelig en økonomisk politikk som er moderne med økte offentlige utgifter. Og vi trives med økt rente og høy inflasjon. Så takk for et godt valg. Selv om det rødgrønne alternativet fikk færre stemmer enn den borgerlige regjeringen så er det nok rettferdig med et regjeringsskifte. Vi vet jo fra USA at antall stemmer ikke er så nøye når et valg skal avgjøres.

Bloggen heter "Hysj, jeg har ordet," og er ellers dominert av små bokanmeldelser. Mannen bak denne bloggen er Arne Mathiesen, 24 år gammel student fra Trondheim, og siden vi er i det hyggelige hjørnet i dag så slenger vi på en link til storesøsteren hans også. Vi vil jo ikke ha på oss at vi skaper splid mellom søsken her på bloggblogg. Dere finner henne her:

Skrevet av Hjorthen

Kommentarer:
Postet av: Arild Holta

Valget gir flere barnevernsoffer.
Se f.eks www.barnasrett.no eller mine blogger.

Det gir mer sensur av undervisning. Jrf Trond Giske sine førvalgsuttalelser. Interessant at Ap fikk så mange flere stemmer etter at Trond Giske sine politiske utspill mot kristne skoler. Intolleransen og viljen til overgrep mot anderledestenkende er så absolutt tilstede i Norge.

Men så har jo Ap historisk sett stått i fremste rekke mht taterforfølgelse, sameundertrykkelse, institusjonaliseringen som førte til barnehjemsovergrep etc. Det er middelmådighetens og intolleransens kamp mot de som er anderledes.

Nå skal jeg imidlertid stoppe før de Politisk Korrekte føler livsløgnene så truet at de ikke finner på noe bedre enn å ønske meg god bedring.

Postet av: Hjorthen

På vegne av alle politisk korrekte:

God bedring!

23.sep.2005@ 08:36:16
E-post: hjortheblogg@gmail.com
URL: http://hjorthen.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=239276
hits