Delirisk skyggespill

16.sep.2005@ 20:49:22
Det har vært mye snakk om politikk på Bloggblogg den siste tiden. Naturlig nok, kanskje, i disse valgtider, men det finnes også mange blogger som har et mer personlig preg. Slik er det med Deliriums blogg Bak skyggene. Det er en jordnær blogg, som omhandler Deliriums gjøren og laden, på jobb, på trening og hjemme:

Navn: Delirium
Bloggurl: http://bakskyggene.sprayblogg.no/
Bosted: Oppland
Alder: 29
Hva gjør du når du ikke blogger? Det føles som jeg pendler til Oslo og venter på helg. Men jeg trener også yoga, leser en masse, ser mye på film (men lite på tv), snakker med folk jeg liker og lytter til musikk.

Hvor lenge har du blogget?
Jeg har blogget siden januar 2003. ”Bak skyggene” er min andre blogg som jeg opprettet mai i år etter at den gamle bloggen skrev seg selv mer enn at jeg skrev den - og jeg likte ikke retningen den hadde tatt.

Hva var det som fikk deg til å begynne?
En personlig krise. Jeg trengte rett og slett å ha et sted der jeg kunne avreagere.

Har du en plan eller et mål?
Ikke egentlig…

Hva er dine motiver for å blogge?
Jeg trenger å skrive ned det som skjer med meg – det jeg tenker og føler og mener – på en strukturert måte. Det at andre leser hva jeg skriver setter større krav til meg selv, både i forhold til ærlighet, sannhet og sammenheng. Ved å blogge skaper og finner jeg mer form i min egen hverdag. Og jeg har et sted hvor jeg kan få avreagert. I tillegg mistenker jeg at jeg har blitt noe avhengig av selve konseptet av å blogge…

Som jeg skrev i den første posten i ”Bak Skyggene”: ”Jeg kommer helt sikkert fortsatt til å veksle mellom å være kjedelig, litt morsom, dagligdags og ikke minst pinlig og brutalt ærlig til tider. Det er hva blogging er for meg - et slags renselsesprosjekt og en container for alt det som foregår i livet mitt; ikke minst det livet som lever seg selv både rundt meg og inne i meg.”

Hva skriver du om?
Jeg har en dypt personlig blogg, så jeg skriver om meg og mitt. Om ting jeg funderer på, opplever eller reagerer på. Så de gangene jeg har samfunnsengasjerende tema er det rent tilfeldig! Bloggen min er et offentlig dagboksprosjekt.

Har du et fokus eller et tema?
Nei. Jeg hadde det i bakhodet da jeg opprettet en ny blogg, men må vel innrømme at bloggen min spriker noe veldig. Den eneste røde tråden der er vel strengt tatt meg.

Når, hvor ofte og hvordan skriver du?
Jeg skriver nesten daglig, og noen ganger flere ganger hver dag. Jeg skriver både spontane ting, og også ting jeg tenker på over lengre tid. Jeg er ikke en spesielt tålmodig person så jeg flikker ikke så mye på det jeg skriver, men ofte er det gjennomtenkt likevel.

Hvordan finner du inspirasjon?
Det er masse inspirasjon inne i meg. Jeg tilhører den gruppen mennesker som tenker alt for mye på alt for mange ting. I tillegg blir jeg ofte inspirert av ting jeg leser og ser.

Hva får du ut av bloggingen?
Jeg får tilfredsstilt et behov for å skrive som alltid har vært hos meg. Men det viktigste er at jeg får mer grep om meg og mitt, samt et sted å bare si ting. I tillegg er det moro!

Hva slags forhold har du til anonymisering? Hvor ærlig er du, hvor setter du grensen mellom å være personlig og privat? Hvor mye tør du å fortelle?
Når det gjelder anonymisering benytter jeg aldri noens navn. Det er viktig for meg at ikke noen skulle snuble over bloggen min og se sitt eget navn på trykk. Jeg er selv anonym, noe som gir meg stor frihet i forhold til hva jeg tør å skrive om meg selv.

Jeg er en av de bloggerene som balanserer på den knivskarpe eggen mellom å være personlig og privat. Jeg setter nok grensen for privat litt løsere enn mange andre – jeg har visse emner jeg ikke vil skrive om da jeg føler de er private, men ellers er målet mitt å alltid være dønn ærlig. Denne bloggen er aller mest for meg selv – og er den noen som fortjener min ærlighet må det da være meg? Jeg er ikke skvetten for hva jeg skriver, men forsøker av og til å få en allmenngylding vinkling på det hele. Det er viktig for meg selv også da jeg ikke tror noen har godt av å være alt for navlebeskuende.

Hvorfor har du valgt akkurat ditt utseende på bloggen?
Det er litt tilfeldigheter. Jeg er ikke god på html og koding så jeg har brukt den hjelpen jeg har fått fra andre bloggere samt det som falt meg inn der og da. Jeg strebet etter et ryddig, oversiktlig og pent design. Overskriften er jeg dessverre ikke helt fornøyd med, kanskje jeg endrer den en gang jeg har tid til å knote rundt i photoshop.

Hvordan tenker du om design og brukervennlighet?
Det er viktigere enn jeg først trodde. Etter å ha lest en del blogger selv merker jeg at jeg kjapt går ut av blogger som er rotete eller min oppfatning av stygge. Et flott design fanger oppmerksomheten og gir en fin ramme rundt det man skriver.

Hvordan forholder du deg til leseren? Hvor viktig er besøkstall og kommentarer?
Jeg forholder meg til at leseren er der selv om jeg skriver mest for meg selv. Jeg passer på å ikke skrive kryptisk som ”i går skjedde det noe spennende, men det kan jeg ikke si noe om”, eller å være usammenhengende og springende. Av og til skriver jeg også poster som er direkte myntet på leserne mine.

Besøkstall er ikke så viktig, selv om jeg ikke ville hatt noe i mot litt flere enn det jeg har i dag. Men jeg sjekker ikke telleren min daglig for å si det slik!

Jeg setter enormt stor pris på kommentarer. Det er en mulighet ikke bare til kommunikasjon, men også til korrigering av hva jeg tenker på. Mange av kommentarene jeg får er også oppmuntrende til å skrive videre.. Ettersom bloggen min er såpass personlig er det flere som har skrevet at de har tenkt seg om et par ganger i forhold til eget liv etter å ha lest skribleriene mine – slikt varmer veldig. I tillegg synes jeg som de fleste andre at det er gøy å bli sett!

Har du noen favorittblogger? Hvilke?
Absolutt. Jeg har flere blogger jeg er innom daglig, og som jeg trives godt med å lese. Dessverre faller en del gode blogger av lasset etter hvert – det er synd når hyppig oppdaterte blogger blir neglisjert over en periode.

Hvis jeg skal peke ut noen som anbefalelsesverdige favoritter (akkurat nå) må det være noen blogger som tilfredsstiller alle disse tre kriteriene: fin design, hyppig oppdateringsfrekvens og som skriver ekstra godt. Dette blir et tilfelle av noen nevnt og andre ikke glemt. Se linkelisten min for andre blogger jeg synes det er vel verdt å besøke.:

Marinas gale verden 
Dagens Onde Kvinner
Hjorten uttaler seg om ting han ikke har greie på
Prinsesse Ragnhild
VamPus
PostSecret

Skrevet av Kirsebæret

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=235514
hits