Giæver om blogosfæren

14.apr.2005@ 23:43:57

I forbindelse med debatten i etterkant av målingen som fortalte at 67 prosent av norske journalister stemmer enten SV eller AP så avslørte VGs Anders Giæver at han hadde vært ute i bloggosfæren og tatt en liten titt. I tillegg til å snakke varmt om Bjørn Stærks blogg så mente Giæver å se en klar konservativ og/eller høyreorientert tendens med særlig brodd mot den foraktede «liberale medieeliten» i den norske delen av bloggosfæren.

 

Giæver deler også ut et velrettet spark til Paul Bjerkes ord i Klassekampen om at det er en illusjon å tro at bloggerne kan utfordre mediekapitalens makt;

 

"Klassekampen startet som et alternativ til vedtatte konvensjoner og oppleste meninger - ikke en selvoppnevnt dørvakt for det borgerlige dannelsesnivået i norsk debatt."

 

Bjerke skal ha ros for at han tar bloggosfæren på alvor, selv om vi ikke nødvendigvis er helt på linje med hans konklusjoner, og at Giæver følger opp er kanskje nok et tegn på at vi er på vei inn i varmen. Men er det riktig som Giæver sier, at det er en konservativ/høyreorientert tendens i den norske bloggosfæren? Ordet er fritt...

 

Skrevet av Hjorthen


Kommentarer:
Postet av: norvegia

Vel, dersom denne VG-mannens «titt» innom bloggosfæren består i å se på Bjørn Stærks høyreekstreme og judeofascistiske blogg, så vil han nok oppfatte en slik «tendens». Og så lenge folk driver spyttslikkeri og skriver harmdirrende «generelle» pamfletter om pigmentforholdene i overhuden og folks egentlige kjønnsidentitet, ene og ale eller i alle fall tilsynelatende ene og alene for å skaffe seg en link fra Bjørn Stærks muslimforfølgende hatblogg, så vil det høyreekstreme fremstå som det gjengse i norsk bloggosfære.

Det får være nok for nå, men jeg arbeider altså med en større sak om disse spørsmålene, som blir eksklusiv for bloggblogg...

:-)

15.apr.2005@ 10:48:52
E-post: norvegiablogg@gmail.com
URL: http://norvegia.motime.com/
Postet av: i1277

Bloggosfæren som sådan (norsk eller internasjonal) er vel ikke utpreget politisk, utenom i åndsverk/IT-spørsmål, der man (i likhet med resten av "den frie weben") har en dreining mot venstresidens frihet og likhet og en sterk antipati mot høyresidens eiendomsrett og storkorporasjoner. Nettpolitisk korrekte stikkord som "fritt tilgjengelig, "grasrot-drevet", "non-profit", "open source", "creative commons", "public domain", "remix culture" råder (heldigvis) grunnen. Ganske slående som masse-radikaliserende fenomen, hvordan en hel generasjon av nye internettbrukere har tatt til seg disse verdiene.

En politisk bloggosfære erdet i høy grad, og når det gjelder slike blogger kan det virke som om syn som ligger utenfor det vi normalt oppfatter som gangbar allfarvei er overrepresentert. Blogger gir stemme til ekstreme synspunkt (Norvegia på den ene siden, Stærk på den andre) som man tidligere måtte til leserbrevspaltene for å finne spor av i offentligheten. Dette er naturlig, generelt vil engasjement øke proporsjonalt med avstanden fra sentrum, det samme vil volumet på ropingen man må utføre for å bli hørt gjøre.

Og dersom det virkelig er en høyrevridd slagside i norsk politisk blogging, ligger vel forklaringen nettopp her - folket ute på høyresiden er jo notorisk frustrert over en (det som hevdes å være) venstredominansen i norsk presse.

Postet av: i1277

Selvmotsigelser er noe jeg lever og ånder for, men denne er jo så tydelig at den ikke kan få stå uimotsagt: "Bloggosfæren som sådan er vel ikke utpreget politisk" ... "en politisk bloggosfære er det i høy grad". Det som forsøksvis sies her er ikke noe annet enn at inni den store og ikke tilsynelatende utpreget politiske boksen som utgjør Bloggosfæren, finnes det en mindre og i høy grad aktiv politisk boks.

15.apr.2005@ 16:57:22
Postet av: Elise

Norvegia:
Jeg kan skjønne hvorfor du tror at jeg skrev om hvite menn i bloggosfæren for å skamløst få flere til å lenke til meg. Det var ikke min hensikt-- jeg er faktisk veldig interessert i fenomenet-- men resultatet av innleggene (her og i min egen blogg) var at flere bloggere lenket til meg.

Jeg skjønner derimot ikke hvordan innleggene skal ha hjulpet til å få det høyreekstreme til å fremstå som det gjengse i norsk bloggosfære.

16.apr.2005@ 21:57:04
URL: http://oslogirl.blogspot.com
Postet av: Anonym

Spørsmålet jeg stiller meg er snarere dette: Hvor mange norske blogger finnes det? Luk vekk de rendyrkede dagbøkene, de fjasende fantasiene og de tøvete tullebukkene, og du sitter igjen med... 20 blogger? 200? 2000?

Og inn i denne bittelille bunken skal man altså stikke lakmuspapiret sitt og se om det kommer ut som rødt eller blått? Tull og tøys.

Du skal være jævelig god for å finne et representativt utvalg på 1000 respondenter i en forsamling som teller 1001 individer. Faktisk.

17.apr.2005@ 00:30:14
Postet av: Hjorthen

Tallet på rent politiske blogger i Norge er nok mye nærmere 20 enn 200, og kanskje er det til og med færre enn tyve? Da blir det nok litt tullete å snakke om tendenser ja, jeg er enig i det.

18.apr.2005@ 11:49:48
URL: http://hjorthen.blogspot.com
Postet av: Bjørn Stærk

Norvegia: høyreekstreme .. judeofascistiske .. muslimforfølgende

Norvegia du ble så hatsk etter at jeg forsøkte å rette på deg. Kanskje du kunne skrive noe i bloggblogg om det å ta imot kritikk fra leserne. Og gjerne også noe om ordvalg i betente debatter. Men ikke for det, hva er det egentlig som er så ekstremt ved å arbeide for at jødekabalen i Bush-regimet skal kunne utrydde muslimene og legge verden under seg med jernhånd i Jesu navn? (Oi, nå ga jeg deg visst en saftig soundbite til eksklusiven din. Bruk den vel!)

i1277: Blogger gir stemme til ekstreme synspunkt (Norvegia på den ene siden, Stærk på den andre) som man tidligere måtte til leserbrevspaltene for å finne spor av i offentligheten.

Ja, og så gjør de at mange kanskje får et litt annerledes syn på hva ekstreme meninger faktisk er. Selv vil jeg peke på anti-psykopatene som høyresidens svar på Norvegia, iallefall i ordbruk, (bevisst flammeretorikk for å skape et "mottrykk" mot sosialist-psykopatene, osv.) Trist, men det illustrerer iallefall at høyresiden er omtrent like bred som venstresiden, med hver sin flokk av tullinger og (ekte) ekstremister.

18.apr.2005@ 18:03:13
E-post: spam@bearstrong.net
URL: http://blog.bearstrong.net
Postet av: norvegia

Hm, har du kanskje ikke et pro-jødisk, anti-muslimsk fokus på bloggen din, Stærk? Og hva har du egentlig imot Krekar, for å ta et eksempel, bortsett fra at han har skjegg og tilhører den muslimske tro?

Du kan godt kalle det «hatsk» å benytte seg av beskrivende adjektiver på mer enn 7 bokstaver. Men jeg vil anbefale deg å «get used to it». I en kommende sak på norvegia spør Talleraas i høyre pent om ikke han kan få slippe å høre ord som «storkapitalen» i politiske diskusjoner, hvorpå norvegia fra benkeradene svarer prompte «nei».

Det er en grunn til at vi har ord og betegnelser, og det er at de faktisk betegner noe. Men selvfølgelig er det mer stas for deg å bli kalt «kurant blogger» av ureflekterte blondinebloggere, men norvegia er bestemt ikke her for å gjøre dagen din festlig.

Vi er genuint uenig om en mengde ting. Get used to it!

18.apr.2005@ 21:49:32
E-post: norvegiablogg@gmail.com
URL: http://norvegia.motime.com/
Postet av: Bjørn Stærk

Norvegia: "Hm, har du kanskje ikke et pro-jødisk, anti-muslimsk fokus på bloggen din, Stærk?"

Okay, så når du sier "judeofascistisk" så mener du egentlig at jeg har et greit forhold til jøder, og "muslimforfølgende hatblogg" betyr at jeg kritiserer Islam i blant? Skjønner. Skal forsøke å kompensere for vår forskjellige ordbruk i framtiden. Men kanskje du kan hjelpe meg litt. Når du skriver i bloggen at pelsdyrfarming er en av de mest avskyelige handlinger i det moderne samfunn, mener du egentlig bare at det er litt teit? Og når du hevder at Bush stod bak 9/11-angrepene, mener du egentlig at han kunne gjort mer for å unngå dem?

Uansett, har skrevet lite om "jøder" i det siste, og heller ikke så mye om Israel, (den fascistiske jødestaten som de brune kaller den), og når jeg har skrevet noe om Islam den siste tiden har det gjerne vært for å forsvare muslimene mot kritikk fra de ordentlige islamofobene. Jeg synes bare det er Islamistene som er onde, og det gjør meg til en av Islams nyttige idioter i enkelte kretser.

"Vi er genuint uenig om en mengde ting. Get used to it!"

Å, _den_ er helt grei. Men det blir ikke mye til debatt når du angriper meg for meninger jeg ikke har, og hiver inn litt jante i tillegg. Det blir bare utskjelling. Angrip noe jeg faktisk sier eller mener, så skal jeg gi deg et seriøst svar. Det synes jeg nemlig er gøy. Dette her er litt gøy det også, men på en annen måte. Blir fort kjedelig.

19.apr.2005@ 11:01:17
URL: http://blog.bearstrong.net
Postet av: norvegia

Joda, bare kims ivei du. Men løgnen om 11/9 står nå for fall både her og der, og vi forventer selvsagt at du når tiden kommer går ut og beklager offentlig at du har støttet dem som sto bak, og angrepskrigene de lanserte basert på løgnene.

Du er jo en ærlig kar med et ryddig forhold til dette med å rette opp egne feil. Eller?

19.apr.2005@ 21:02:12
E-post: norvegiablogg@gmail.com
URL: http://norvegia.motime.com/
Postet av: Bjørn Stærk

Norvegia: "Du er jo en ærlig kar med et ryddig forhold til dette med å rette opp egne feil. Eller?"

Eller hva? Du må gjerne rette på meg hvis du synes jeg tar feil, men jeg tror ikke du skal forvente at jeg kjøper teorien din om at Bush stod bak 9/11 sånn helt med det første. Ellers har jeg som mål å rette på meg selv når jeg skriver noe feil, sånn f.eks. hvis jeg skulle komme i skade for å la meg lure av en falsk nyhet, i stedet for å late som ingenting og gå til personangrep på de som påpeker feilen. Det er altså ikke bare politikk vi er uenige om.

20.apr.2005@ 17:14:16
URL: http://blog.bearstrong.net
Postet av: norvegia

Eh? Hvilken del av «når tiden kommer» var det du ikke forsto, Bjørn?

Ja, vi er helt klart også dypt uenig når det gjelder verbtid, samt dato for terrorangrepet mot World Trade Center. 99 % av kloden mener det skjedde den 11. september, du mener 9. november.

Get a grip. End of Discussion.

20.apr.2005@ 19:53:25
E-post: norvegiablogg@gmail.com
URL: http://norvegia.motime.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=69082
hits