Romantisering av bloggosfæren

09.sep.2005@ 23:16:17
Mandag Morgens og Observers analyse av norske blogger gjorde at medieprofessor Martin Eide i Morgenbladet beskyldte publikasjonen for romantisering (artikkelen er ikke tilgjengelig på internett). Han syntes analysen av at bloggerne diskuterte mer sak enn spill i politikken var for optimistisk på vegne av kommunikasjonsformen.

Redaktør Olav Anders Øvrebø i Mandag Morgen svarer i dagens Morgenbladet med at det de skrev var svært edruelig:

"Norske bloggere forholder seg til politikk på en helt annen måte enn de etablerte mediene". Og dette "kan indikere et skille mellom måten politikernes og medienes profesjonelle politiske arena fungerer på, og befolkningens oppfatning av politikk". En skal være svært lite bevandret i debattene om bloggernes mulige samfunnsbetydning for å kalle dette romantisering.

Selv var jeg nysgjerrig på grunnlaget for kommentaren til Martin Eide og sendte følgende mail til han på søndag 4. september:

"Hei,

Jeg leste kommentaren din i Morgenbladet på fredag om blogging. I den forbindelse hadde det vært fint om du kunne tenke deg å svare på noen spørsmål i forbindelse med en artikkel jeg planlegger å skrive til bloggblogg.abcblogg.no. Den er laget av og for bloggere for å skape diskusjon rundt fenomenet.

Du får selvsagt artikkelen til gjennomlesning før den publiseres.

Hvilke blogger følger du med på?

Hva er dine favorittblogger?

I artikkelen i Dagbladet stiller du spørsmål ved metoden MandagMorgen og Observer har brukt i en undersøkelse av norske blogger. I en (upublisert) kommentar til resultatet sa jeg til journalisten som jobbet med saken "de fleste bloggerne som skriver om politikk vil gjerne bidra med noe nytt, men får samtidig stadig anfektelser om vi er for avhengig av dagsorden i media.". Jeg har en klar følelse av at det er mer diskusjon om spill enn undersøkelsen gir inntrykk av, basert på egen lesing av bloggene som ble brukt. Hvilket inntrykk har du og tror du at denne typen konklusjoner vil bli etterprøvd av norske medievitere?

Science fiction-forfatteren har sagt 80 % av alt i genren er dritt, men 80 % av alt er dritt. Det gjelder vel i stor grad både det som skrives i media og blogger også. Mitt inntrykk er likevel at de mest leste bloggene er langt mer underholdende og informative enn sentrale kommentatorer i media. At hver enkelt artikkel er et engasjert overskuddsfenomen på en blogg og samtalen kommentarene bidrar i stor grad til dette. Hvis vi tar de beste i media og blant bloggerne, hva synes du er styrkene og svakhetene deres?

Jeg håper du finner spørsmålene interessante og vil bidra med dine kommentarer til spørsmålene over."

Ingen svar har kommet så langt.

Skrevet av Tor Andre


Kommentarer:
Postet av: VamPus

Han har vel neppe lest noen av de norske bloggene - utenom kanskje på VG? Ser ut som en kommentar som er oversatt fra en amerikansk artikkel..

13.sep.2005@ 14:51:16
E-post: vampus@gmail.com
URL: http://vampus.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=219323
hits