Eksempler på dagbokartikler (Å skrive dagbokblogg, del 2 av 3)

05.jun.2005 @ 10:17:16

Dagbok kan være så mangt. Istedenfor å skrive generelt og teoretisk har vi valgt ut en del gode eksempler på artikler og prinsipper som kan inspirere egen skriving.

 

Ha et godt språk. Ofte er det dette som gjør at akkurat din dagbokblogg er verdt å lese, ikke det "super-spennende" livet ditt.

 

Ha en god historie….  . Det er ofte alt som skal til… Amygdala angrer her at hun i det hele tatt logget seg på IRC. 

 

Ha en historie som i utgangspunktet ikke er spesielt spennende, men pynt på den slik at den blir det. Tor-Erling nettopp dette med en av sine mer eller mindre surrealistiske drømmer. Eller hva med vedkommende som irriterte seg så voldsomt over sin romvenninnes uvaner at vedkommende dedikerte en hel blogg til emnet? Denne engelske bloggen, som ikke lenger oppdateres, ble umåtelig populær.

 

Se det store i de små tingene i livet. Kombiner dette gjerne med en porsjon selvironi. Eller hva med Ine, som mener hun slipper unna skjærsilden ved å låne ut leiligheten sin? 

 

Gå i deg selv, som Gong.

 

Har du interessante refleksjoner rundt dagligdagse ting? Skriv det ned! Det kan være hva som helst, i grunn. Androida skriver om folk med mye penger, som automatisk tror at alle andre også har det  eller hva med. Hjorthen, for eksempel hadde en morsom kommentar til en undersøkelse om sjeggvekst, og sexvaner. 

 

Mimring er lov. Det du skriver om MÅ ikke ha skjedd nylig. Du trenger ikke bare formidle dagene som går, du kan også være en historieforteller. 

 

Fortell om de flaue tingene. Dette er som regel kjempegode historier, og de aller fleste kan kjenne seg igjen i det du skriver, tro det eller ei.  Ta for eksempel også flaue impulskjøp. Bilder av herligheten er selvsagt ekstra snadder for leseren.

 

Kort sagt: Ha glimt i øyet

 

Les også del 1, hva det er interessant å lese.

 

Neste del: Fy-fy i dagbokblogging

 

Skrevet av Kirsebæret og Tonje


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=94905
hits