Gjennomslagskraft i samfunndebatten

04.sep.2005@ 13:45:11
I dagens VG kommenterer jeg utviklingen av mer meningstunge blogger i Norge. Artikkelen til Jan Omdahl er ikke tilgjengelig på internett, men for å gi alle en mulighet til å komme med innspill og motforestillinger siterer jeg mine uttalelser her på bloggblogg.

I hvilken grad norske blogger har gjennomslagskraft i mediedebatten

Foreløpig er de utenfor bloggmiljøet mest opptatt av fenomenet i seg selv. Bloggen som kilde for interessante synspunkter og informasjon har ikke fått fullt gjennomslag ennå. Først når dette skjer kan vi si at blogging setter agenda i samfunndebatten.

Om antall blogger som er interessante for samfunndebatten

[Jeg] anslår at det kanskje er så lite som 10 - 15 som i miljøet anses som seriøse bidragsytere til samfunndebatten.

Det jeg sa i svaret mitt var litt annerledes, men ikke la oss henge oss for mye opp i det i kommentarfeltet. Uttalelsen er en referering, ikke et sitat i artikkelen. Mulig at det er grunnen til at Jan Omdahl følte at han kunne pynte litt på den. Jeg følte meg trygg på jeg kunne dokumentere hva jeg hadde sagt hvis noen angrep meg for noe journalisten feilsiterte meg på, så jeg sa at det var unødvendig for meg å lese sitatene.
 
Her er det fulle svaret sitert fra mailen jeg sendte Jan Omdahl: 10 - 15 blogger vil nok de fleste i miljøet være enig om er interessante. Deretter spørs det hvilke krav leseren stiller.

Om 'makta' som blogger:

For meg er blogging først og fremst en kommunikasjonsmetode hvor man skriver personlige artikler og inviterer leseren til å delta i en samtale. Det er helt greit at politikere og maktpersoner bloggere, men skal det bli vellykket, må de by mer på seg selv.

Skrevet av Tor Andre

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=209772
hits