Blogg og Bibliotek

03.okt.2005@ 15:01:32
Blogg og bibliotek er en av de bloggene jeg har stor nytte av. Skrevet av Even Flood og Thomas Brevik handler Blogg og bibliotek om - ja - blogg og bibliotek.

Eksempler på interessante poster på Blogg og bibliotek er:

Bibliotekutredning - på tide med kvotering?
Dataspill i biblioteket

I tillegg til bloggen har forfatterne også en podcast (RSS) som de hoster hos ITavisens FreeCast. Jeg kan anbefale deres andre podcast som handler om TabletPC og bruk av e-boklesere i biblioteker.


Jeg sendte noen spørsmål til Even Flood, og her kommer altså det korte e-intervjuet:

Jeg har nå lest "Blogg og bibliotek" i et par uker og jeg ser at dere hadde noen problemer med serveren i August slik at en del av arkivet deres forsvant. Hvor lenge har dere egentlig blogget på denne siden?
Ca ett år, mer eller mindre.

Hva var det som fikk dere å begynne på "Blogg og bibliotek"?
Ønsket et forum for å formidle informasjon til bibliotekansatte og andre intresserte, og som var mindre efemerisk enn biblioeklistene. I betraktning av hva som skjedde med arkivet er det et paradoks! Men en weblogg er mer tigljengelig en postlisten biblioteknorge.no, som var alternativet.

Det finnes en god del bibliotekblogger både her i Norge og internasjonalt. Jeg ser for eksempel på "bibfeeds" (http://www.esbenfjord.dk/bibfeed/) at det er omkring 40 bibliotekblogger bare i Skandinavia. Hvordan ser dere på utviklingen av antall bibliotekblogger? Hvordan er den generelle holdningen til blogging blant bibliotekarer?
Generell holdning - vanskelig å si. Man må vel bygge opp en interesse. Jeg tror ikke for mange vanlige bibliotekarer er brukere eller lesere for øyeblikket, desverre.

Hvilken effekt ser dere blogging kan ha for bibliotekfaget på lengre sikt?
Vanskelig å si, spesielt om fremtiden

Det snakkes mye om kunnskapssamfunnet og behovet for å både produsere og formidle kunnskap i samfunnet. Hvordan ser dere på RSS og syndikering som byggestener i en slik økonomi?
Det er forferdelig mange RSS feeds, det skaper problemer å ha oversikt over alle. Via min Firefox abonnerer jeg på 15 relevante RSS (relevant for å følge med på hva som skjer med søkemaskiner og bibliotekarbeide).

En samle RSS for flere  bibliotekeblogger, som den du nevnte over (Bibfeed) er meget interessant og slike sentraler er viktige. Takk for tipset! Jeg tenker på å blogge det!

Har dere noen avsluttende kommentarer?
Problemet med blogger er at det er veldig mange og kanskje litt for personlige. Det er etterhvert blitt tre viktige fora for diskusjoner på web, wikier, blogger og postlister. Jeg må desverre utelukke usenet, det har visst utspilt sin rolle som seriøst diskusjonsforum. Hver har sine fordeler. Mye av min beste informasjon om have som skjer og hva som foregår kommer for eksempel via postlisten web4lib. (http://lists.webjunction.org/web4lib/) som desverre ikke har noen RSS. Så for øyeblikket har jeg ikke none spesiell preferanse.

Skrevet av Raymond

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=267328
hits