Hva det er interessant å lese (Å skrive dagbokblogg, del 1 av 3)

03.jun.2005 @ 21:44:28

Det har manglet en del på temasiden i norsk blogging, men det kan se ut som at vi er på vei mot forløsende tider for denne sjangeren. Langt mer vanlig er det likevel å skrive dagbok, noe mange prøver seg på med vekslende hell. I denne artikkelen forsøker vi å gi noen råd om hva man kan gjøre og hva man bør unngå hvis man vil gjøre alvor av dagbokskrivingen.

 

Det er vanskelig å gi råd om hva man konkret bør skrive om, men det er mulig å tipse om hvilken innstilling man kan ha til bloggen sin når man skriver. Det vi lengter etter i dagbokblogging er modig, kompromissløs og ærlig selvinnsikt. Vi vil lese om folk som balanserer på en knivsegg av sårbarhet, om bloggere som koker ned tilværelsen til noen små fortettede avsnitt, som lager skrivekunst av livene sine.

 

Vi vil høre historiene man aldri forteller, lese hemmelighetene som vi tror gjør oss spesielle, de som får oss til å føle oss ensomme fordi vi ikke kjenner til alle de andre i samme situasjon. Vi vil lese blogger som går til sin egen kjerne, utfordrer seg selv; blotter strupen for verden og krever sin plass med åpne armer. Vi vil høre at dere skriker: Slik er jeg! Her er jeg! Kom og ta meg!

 

Dette var vårt forslag til hva man kan ha i bakhodet når man setter seg for å skrive. Neste del vil ta for seg konkrete eksempler fra utvalgte blogger.

 

Skrevet av Kirsebæret og Tonje


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=94089
hits