Kirsebærkompott

03.apr.2005 @ 11:51:07

Kirsebæret er som kirsebær flest: myk utenpå, men med en hard kjerne. Om det smaker surt eller søtt vet du igrunnen ikke før du har satt tenna i det...

 

Navn: Kirsebæret

Bloggurl: http://kirsebaeret.blogspot.com

Bosted: Bergen

Alder: Tjue-og-noe.

Hva gjør du når du ikke blogger?

Studerer. Trener litt innimellom. Prater fjas med gutta jeg bor sammen med. Leser gode bøker. Drikker kaffe og spiser sjokolade.

Hvor lenge har du blogget? Siden august 2004.

 

Hva var det som fikk deg til å begynne?

 

Jeg satt og kjedet meg på sommerjobben jeg hadde. En av nettavisene, jeg tror det var VG hadde et oppslag om blogging. Jeg leste artikkelen, og et par blogger som var dratt frem som eksempler. Jeg tenkte at en blogg kunne være en fin måte å få utløp for skrivekløen jeg lider av. Dessuten hadde en blogg den fine bieffekten at folk kunne gi meg tilbakemelding på det jeg skrev, ikke bare fra venner og kjente som en sjelden gang fikk innsyn i mine skriblerier, men fra fremmede også.

 

Har du en plan eller et mål?

 

Jeg skriver ikke bare for min egen del. Jeg vil gjerne ha lesere (ikke hør på de bloggerene som sier at de slett ikke bryr seg om de har lesere eller ikke- de lyver. Dersom en ikke vil ha lesere for en skrive dagbok og legge den i nattbordskuffen etterpå!) og skal ærlig innrømme at jeg hver dag sjekker hvor mange som har vært innom på siden min.

 

Hva er dine motiver for å blogge?

 

Jeg vil bli en bedre skribent, jeg vil ha tilbakemeldinger på det jeg skriver, og diskutere interessante emner med andre. Dessuten ser jeg på bloggen som en fin måte å lette hjertet innimellom, med ting som jeg kanskje ikke ønsker eller kan diskutere med kjæresten eller vennene mine. Hva skriver du om? Jeg skriver om det meste, egentlig. Det går mye på min hverdag, hva som skjer, og hvordan jeg ser på det. Av og til ser jeg interessante artikler i media, leser interessante bøker (de skriver jeg forresten om i en egen blogg) eller en god film. Da skriver jeg ofte om mine tanker rundt dette.

 

Har du et fokus eller et tema?

 

Tja, det spørs hvordan en definerer det. Jeg skriver jo om det allermeste som oppptar meg, så det er jo et slags fokus, eller retning. Men samtidig er jeg jo opptatt av så mangt… Når, hvor ofte og hvordan skriver du? Jeg skriver fra hybelen min, på et beist av en stasjonær PC. Mitt største ønske er å kunne bytte den ut med en "lettvekter" (dvs bærbar) om ikke så lenge. Jeg forsøker å etterleve regelen om at "har du ikke noe å si, så hold kjeft". Det vil si at jeg bare skriver når jeg selv mener jeg har noe på hjertet. Dette varierer veldig. Ellers har jeg laget meg den policyen at bloggen min skal være kjemisk fri for beskrivelser av fyllekuler (mine egne OG andres) samt Idol/reality-synsing. (Jeg forsøker å idet store og det hele å benekte, ved "tie-i-hjel-metoden", at den slags programmer i det hele tatt eksisterer. Med mindre jeg eksplisitt kritiserer dem!)

 

Hvordan finner du inspirasjon?

 

I hverdagen. Gjennom folk jeg omgås hjemme og i skole sammenheng. Dessuten står det mye i avisene som det er verd å ta tak i. Hva får du ut av bloggingen? Jeg har vel egentlig kommet til den konklusjonen at det har blitt en hobby. Det er i alle fall slik jeg forsvarer at jeg bruker så mye tid på bloggingen. Hyggelig tilbakemelding og, til tider, arge debatter gjør det verd all den tiden jeg legger ned i bloggingen. Dessuten har jeg lært mye om internett, HTML (skulle kanksje ikke tro det ved å se på siden min, men så kunne jeg absolutt ingenting i utgangspunket heller!) og om folk. Ikke minst.

 

Hva slags forhold har du til anonymisering? Hvor ærlig er du, hvor setter du grensen mellom å være personlig og privat?

 

Jeg blogger anonymt. Det er ingen andre enn kjæresten min som vet at det er jeg som står bak Kirsebæret-bloggen. Ikke engang venner og familie. Jeg har gjort det slik av flere grunner, de kan du lese om her. Derfor er jeg også ganske så ærlig i når jeg skriver. Jeg skriver ting jeg aldri i verden kunne tatt opp med venner og kjente. Men selv om jeg godt kan skrive om de helt private tingene, er det ganske hverdagslige ting jeg ikke kan skrive om, av frykt for å bli "avslørt". Dette er selvsagt en fin balansegang, men jeg ser selv en tendens i bloggen min til at jeg avslører stadig mer, kanskje også ting jeg i utgangspunktet ville holdt hemmelig.

 

Hvorfor har du valgt akkurat ditt utseende på bloggen?

 

Jeg vil ikke ha en masse dilldall og blinkende greier på bloggen min. Det skal være ryddig. Dette har i grunnen ordnet seg selv hele tiden, da jeg ikke kan nok til å lage det mer kompliseret enn det er nå uansett. Grovt sett kan man si at det som ikke finnes på bloggen min aner jeg ikke hvordan jeg skal få til uansett, mens det som er der har jeg enten fått hjelp til, eller tilfeldigvis fått til selv, etter gjentatt prøving og feiling.

 

Hvordan tenker du om design og brukervennlighet?

 

Det er viktig. Derfor syntes jeg det er synd at jeg ikke kan lage kategorier hos blogger.com

 

Hvordan forholder du deg til leseren? Hvor viktig er besøkstall og kommentarer?

 

He, he. Det er som sagt ganske viktig. Jeg følger hele tiden med på hvor mange som er innom siden min, og gleder meg stort over hver eneste kommentar jeg får!

 

Har du noen favorittblogger? Hvilke?

 

Flere. De som ligger på linkelisten min leser jeg hver dag. Jeg vil trekke frem bloggen til Andreas alias ½ lærer, og Ragnhild alias Parafina. Dette er blogger som stort sett ligger innenfor samme bloggesjanger som meg selv, og som jeg leser med stor glede, og inspireres av.

 

Skrevet av Kirsebæret


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.abcblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=65900
hits